Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Rapala P/B

Inderes Q&A 13.01.2020 14:30 Rapala VMC

Rapalan päivitys tehty 22.7. Ja kurssi on laskenut paljon sen jälkeen. Onko tullut sellaista uutta informaatiota jolla kurssilaskun voi perustella vai onko kurssilaskun mielestänne perusteeton? Onko tavoitehinta viela ajan tasalla? Rapalan P/B on valunut jo 0,7 tasolle. Kuinka käyttökelpoinen P/B on Rapalan taseelle ja antaako P/B jollain (millä) tasolla jo pohjaa mihin nojata?

Inderesin kommentti 

Hei,

Rapalan P/B 0,7x olisi vahvan brändin omaavalle yhtiölle hyvin matala, mutta se ei mielestämme tarjoa kunnollista tukitasoa osakkeelle. Tämä johtuu siitä, että liiketoimintaan sitoutunut pääoma on tuottanut kroonisen huonosti eritysesti liiketoimintamallin korkeiden varastotasojen johdosta (noin 100 MEUR) ja ROE-% jää 4,4:ään. Huomaa myös, että hybridilaina lasketaan taseessa omaksi pääomaksi, vaikka se ei ole osakkeenomistajille kuuluvaa pääomaa ja oikaisemalla P/B-luku hybridilainalla nousee P/B-luku 0,9x:ään.

Arvostus nojaa mielestämme ennen kaikkea tuloskäänteen onnistumiseen, mistä syystä (P/E ja EV/EBIT-kertoimet relevantteja) arvostusta ajatellen nykystrategian tavoitteleman käänteen pitää onnistua. Näkyvyytemme Rapalan viimeisen 6kk strategian etenemiseen on heikko. Sen lisäksi syyskuun lopun toimitusjohtajan äkillinen vaihtuminen tuskin on hyvä merkki edistymisestä. Eritysesti Batamin tehostamisen olisi pitänyt mennä eteenpäin, jotta nykyistä ohjeistusta ei jouduta alentamaan.

Laskimme jo viime viikon päivityksessä tavoitehintaamme ja raportti perusteluineen (Premium-jäsenille) on luettavissa täältä. Aamarikommentti löytyy täältä.

Terveisin,

Olli V.