Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Remedy ja Smilegate

Inderes Q&A 29.10.2018 17:20 Remedy

Millainen merkitys tällä projektilla Remedyn equity storyyn? Remedy ja Smilegate sopivat uudesta peliprojektista Suomalainen pelinkehittäjä Remedy Entertainment Oyj ja korealainen peliyhtiö Smilegate Entertainment Inc. ovat sopineet uuden CROSSFIRE-peliprojektin kehitystyön aloittamisesta. Kehitystyön arvioidaan kestävän noin kaksi vuotta.

Inderesin kommentti 

Hei, tätä käsiteltiin aamukatsauksessa (26.10.2018), joka on luettavissa täältä :) https://www.inderes.fi/fi/uutiset/remedyn-ja-smilegaten-yhteistyo-jatkuu...

Remedyn ja Smilegaten yhteistyö jatkuu uuden Crossfire-peliprojektin merkeissä

Konsoli- ja PC-pelejä kehittävä peliyhtiö Remedy tiedotti eilen, että se on sopinut Smilegaten kanssa uuden Crossfire-peliprojektin kehitystyön aloittamisesta. Kehitystyön arvioidaan kestävän noin kaksi vuotta. Tiedote oli sinänsä odotettu, sillä Remedy on aiemmin jo antanut ymmärtää, että Smilegate-yhteistyön on tarkoitus jatkua myös nykyisten projektien jälkeen ja nyt asialle saatiin varmistus.

Remedy on aiemmin kehittänyt alihankintana yksinpelikampanjaa Smilegaten tuleviin Crossfire 2- ja Crossfire HD -peleihin. Yksinpelikampanjan kehitystyö on yhtiön mukaan pääosin saatu valmiiksi ja suurin osa Remedyn Crossfire-kehitystiimistä keskittyy jatkossa uuteen projektiin.

Käsityksemme mukaan uuden projektin sopimusrakenne on hyvin samankaltainen kuin aiemmassa projektissa. Smilegate maksaa Remedylle kehitysmaksuja projektissa saavutettujen välitavoitteiden mukaisesti, jonka lisäksi Remedyllä on mahdollisuus saada rojaltituottoja pelin menestyksestä riippuen. Käsityksemme mukaan jo pelkästään kehitysmaksujen ansiosta Smilegate-alihankinta on Remedylle hyvin kannattavaa liiketoimintaa.

Remedy on tähän mennessä edennyt suunnitellusti kaikissa strategisissa hankkeissaan listautumisestaan lähtien ja eilinen tiedote on jälleen yksi osoitus yhtiön strategian etenemisestä oikeaan suuntaan. Smilegate-alihankinta tasaa moniprojektimallissa yhtiön kassavirtojen vaihtelua ja madaltaa liiketoiminnan riskitasoa, kun samaan aikaan yhtiö kehittää omia peli-IP:eitään, joissa pelin menestykseen liittyvät riskit ovat suurempia, mutta myös onnistuessaan tuottopotentiaali on selvästi korkeampi. Arviomme mukaan yhtiön moniprojektimalliin siirtyneen strategian hedelmiä päästään ensimmäisen kerran poimimaan ensi vuonna, kun yhtiön Control-peli julkaistaan. Lisäksi yhtiöllä on esituotanto/konseptointivaiheessa kolmas peliprojekti sekä Vanguard-nimellä kulkeva projekti, jossa yhtiö kehittää/pilotoi pienellä kehitystiimillä moninpelattavia pelejä. Näistä projekteista tiedetään tässä vaiheessa vielä hyvin vähän.