Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Miksi Remedy aloitti tuotekehityskustannusten aktivoinnin (viittaan H1/2019 raporttiin)? Eikö kuluksi kirjaaminen olisi veroteknisesti edullisempi vaihtoehto?

Inderesin kommentti 

Moi,

Aktivoimalla tuotekehitysmenoja Remedy pystyy tasaamaan tuloskehitystään, kun tulot ja kulut saadaan paremmin jaksotettua. Suurin osa peliyhtiöistä aktivoi kehitysmenojaan ja näin ollen myös Remedyn lukujen vertailukelpoisuus paranee jatkossa. Aktivointien ansiosta Remedyn tulos tulee arviomme mukaan näyttämään lähivuosina paremmalta, kun osa kuluista aktivoidaan, mutta poistotaso on vielä matalampi, sillä aiemmista projekteista ei ole aktivoituna menoja. Aktivointien aloittamisella voi siis olla positiivinen vaikutus Remedyn arvostustasoon, riippuen alkavatko markkinat katsoa yhtiössä aktivointien ansiosta paranevan tuloksen pohjalta laskettuja tuloskertoimia vai aktivoinneista oikaistuja kertoimia.

Verotuksen näkökulmasta aktivointi nopeuttaa tuloksen verotuksen ajoitusta. Eli periaatteessa aktivointi ei ole kaikkein järkevintä verotuksen näkökulmasta, jos tavoitteena olisi vain verotuksen optimointi.

T. Atte