Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Kuinka todennäköisenä pidätte, että Sievi käyttäisi omaa osaketta mahdollisessa / mahdollisissa yritysostoissa. Ainikin toimari sanoi, että teidän palvelun ostaminen oli vain johdon päätös. Perustellen ettei Takaset ole edes yhtiön hallituksessa. Yhtiönhän johdon motiivi on pitää yhtiön osakekurssi lähelle oikeaa arvoa jotta sitä voitaisiin käyttää valuuttana. Tämän lisäksi eikö jussi Capital ilmoittanut vain haluavansa laskea omistustaan alle 50%, eikä myydä omistusta. Kiitos jo etukäteen vastauksesta.

Inderesin kommentti 

Hei.

Sievi Capitalin oman osakkeen käyttö yritysostoissa on toki mahdollista ja johto myös selvitti mahdollista osakeantia alkuvuodesta, jotta sijoitustoimintaan olisi saatu lisää pääomia. Tätä kautta myös Takasten omistus olisi voinut liudentua alle 50 %. Käsityksemme mukaan kuitenkin tästä suunnitelmasta on luovuttu.

Lyhyellä aikavälillä emme odota Sievi Capitalin osakemäärän kasvavan osakeanneilla, sillä yhtiön markkina-arvosta (70 MEUR) noin puolet muuttuu käteiseksi iLOQ-irtautumisen myötä, jolloin sijoitettavasta pääomasta ei ole puutetta, vaan enemmänkin sen käyttökohteista. Mielestämme selvästi todennäköisempi mekanismi Takasten mahdolliselle liudentumiselle nykytilanteessa olisi, että johto alkaisi ostaa omaa osaketta, jos sen arvo painuu alle johdon näkemyksen yhtiön käyvästä arvosta (Takasten pitäisi tietysti olla myyjinä). Yhtiön tavoitteena on tehdä vuosittain keskimäärin 1-2 uutta 5-15 MEUR:n suuruista enemmistösijoitusta listaamattomiin yhtiöihin, joten iLOQ rahat riittänevät kohtuullisen pitkään, jos yhtiö ei päädy maksamaan lisäosinkoja.

Jussi Capitalin reilu vuosi sitten antaman tiedotteen mukaan: ”Sen omistusta voidaan laskea joko normaalin kaupankäynnin kautta sekä mahdollisesti myöhemmin järjestettävissä osakemyynneissä. Jussi Capital tukee myös sellaisia aloitteita, jotka saattaisivat johtaa omistuksen liudentumiseen. Jussi Capitalin tavoitteen saavuttamiselle ei ole asetettu aikataulua.”

Terveisin,

Olli Vilppo