Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Siili ja Vincit kilpailijoina

Inderes Q&A 31.12.2017 13:11 Vincit

Terve. Raporttienne perusteella Siilin ja Vincitin profiilit ovat aika lailla samanlaiset, mutta Siilillä on Data ja analytiikka ja ohjelmistorobotiikka osaamisalueena, jota Vincitillä ei ole. Vincitillä on taas ICT- ja pilviosaamista, jota Siilin profiilissa ei ole.

Onko tämä tarpeeksi suuri ero, jotta nämä eivät olisi aivan suoria toistensa kilpailijoita vai onko ero niin pieni että toisen menestys on toiselta pois?

Inderesin kommentti 

Hei,

Aivan oikein osaamisalueita tarkastellessa! Suurin ero on ICT-palvelutarjonta joka on arviolta reilu 20 % Vincitin liiketoiminnasta. Nykyinen hyvä markkinatilanne ja yhtiöiden suhteellisen pieni kokoluokka huomioiden emme lähtisi vetämään liian suoria johtopäätöksiä. Molemmat yhtiöt ovat viime vuosina olleet selvästi sektorin voittajia ja kasvaneet orgaanisesti yli 10 %:n vuosivauhtia. Kilpailua käydään tällä hetkellä enemmän osaajista kuin asiakkaista ja tässä modernit, pienet ja ketterät IT-palveluyhtiöt kuten Siili ja Vincit ovat olleet voittajia.

Vincitin laajassa yhtiöraportissa (12/2017) on käsitelty kilpailukentän kehitystä sivulla 22 https://www.inderes.fi/sektorin-parhaimmistoa

Kiitos kysymyksestä! :)