Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Mitä suuruusluokkaa odotatte SSH:n PrivX liiketoiminnan olevan kuluvana vuonna? Käsityksemme mukaan tyypilliset PrivX-tilaukset ovat vuositasolla joitakin kymmeniä tuhansia euroja, joten suuria asiakkuuksia tarvitaan paljon, jotta ne alkavat näkyä yhtiön kasvussa

Inderesin kommentti 

Moi!

SSH:n Q4-raportti antoi lisää näkyvyyttä PrivX-liiketoiminnan kokoluokkaan, kun SSH erotteli ensimmäistä kertaa ohjelmistojen tilausmyynnin (”subscription”) erillisenä liikevaihtoeränä. Tilausmyynti sisältää pääasiassa UKM:n, PrivX:n ja NQX:n kuukausilaskutteisen tilauspohjaisen myynnin.

Tilausmyynti kasvoi Q4:llä 15 % ja oli 0,2 MEUR. Koko vuonna 2020 tilausmyynti kasvoi 8 % ja oli 0,8 MEUR (2019: 0,7 MEUR). Yhtiön mukaan PrivX-tilausten liikevaihto kolminkertaistui vuodesta 2019, mutta UKM-tilausten päättyminen painoi kasvua. Nämä numerot mielestäni kertovat, että vahvoista kasvunumeroista huolimatta absoluuttisin liikevaihtoluvuin PrivX:n kaupallistamisessa ollaan vielä varhaisessa vaiheessa.

Vuoden 2020 lopussa maksavia PrivX-asiakkaita oli 70. Näkyvyyttä nykyisen asiakaskannan keskihintaan ei ole, mutta esim. 10-15 tuhannen euron vuosilaskutuksella PrivX:n vuotuinen liikevaihto olisi nyt noin 0,7-1,1 MEUR. Tänä vuonna oletettavasti asiakasmäärä kasvaa ja pitkässä juoksussa myös keskihinnan pitäisi nousta, kun PrivX:n käyttöä laajennetaan asiakkaiden sisällä.

T. Atte