Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Hei, Käsittääkseni Inderesin suositukset heijastelevat noin vuoden sijoitushorisonttia ja elävät tietenkin myös osakkeen hintakehityksen mukaan. Mallisalkussa kuitenkin pidetään osakkeita suosituksista huolimatta sisällä eikä sinne hankita myöskään kaikkia "osta" statuksen lappuja. Onko tässä kyse eri sijoitushorisontista, siitä että osakkeiden tuotto kelpaa mallisalkulle hankintahinta huomioiden vai mistä? Millä tavalla mallisalkkuun lopulta päätyvät osakkeet valikoidaan?

Inderesin kommentti 

Hei,

Tässä on kyse mm. eri sijoitushorisontista: kuten totesit, meidän suositukset ja tavoitehinnat annetaan 12kk säteellä. Mallisalkku pyrkii sen sijaan yleensä sijoittamaan laadukkaisiin, kasvaviin yhtiöihin useiden vuosien säteellä. Meiltä puuttuu "pidä"-suositus, mutta  jos luet analyysiraportteja, huomaat, että useimmat vähennä ja lisää -suositukset ovat käytännössä pidä -suosituksia. Plus, ne ovat vain yleisiä suosituksia antamaan ideoita sijoittajille: emme kannusta sijoittajia salkun ylenpalttiseen veivaamiseen, siitä hyötyy lähinnä verottaja ja välittäjä.

Meidän osta-suosituksen raja on 15 % tuotto-odotus 12kk säteellä, kun Mallisalkkuun valitaan osakkeita noin 20 % tuotto-odotuksella. Eli Mallisalkun tuottovaatimus johtaa myös tilanteeseen, ettei se orjallisesti noudata osta-suosituksia. Sen lisäksi yllämainitut laatukriteerit tulee täyttyä. 

Mallisalkun sijoitusfilosofiaa on käyty tarkemmin läpi mm. tällä videolla, kannattaa katsoa! https://www.inderes.fi/fi/videot/mallisalkkukatsaus-salkku-yliperformoi-2102018

Terveisin,

Verneri