Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Taaleri M&A

Inderes Q&A 23.08.2017 11:20 Taaleri

Hei, Taalerin kasvuajureissa on mainittu mahdollinen M&A optio. Voisitteko avata tätä mahdollisuutta kaikinpuolin hieman lisää? Onko Taalerilla jo jotain konkreettisia suunnitelmia asiaan liittyen?

Inderesin kommentti 

Taalerin historia M&A:sta on erittäin vakuuttava. Yhtiö osti 2014 lopussa Garantian 60 MEUR:lla ja Garantian arvo on tänä päivänä arviomme mukaan 120-160 MEUR. Lattiana voi käyttää Garantian veroveloista oikaistua sijoitussalkkua (noin 120 MEUR) ja ylälaita hinnoittelee myös kannattavan vakuutusliiketoiminnan mukaan. 2014 yhtiö osti myös osuuden Finsilva-metsäyhtiöstä 65 MEUR:lla, josta se on jo irtaantunut kahdessa erässä. Finsilvasta yhtiö kirjasi myyntivoittoa ja osinkoa laskelmiemme mukaan yhteensä noin 40 MEUR ja näin ollen myös tämä järjestely oli erittäin onnistunut (todella korkea ROE-% pienellä riskillä). Kolmas onnistunut isompi järjestely on Fellow Finance, mihin yhtiö sijoitti (omistaa 40%) 2015. Fellow Financen arvo on kasvanut tästä merkittävästi ja näkemyksemme mukaan Fellow Financen nykyinen hinta olisi yli tuplat siihen mitä Taaleri siitä aikanaan maksoi. Nämä erinomaiset järjestelyt luovat uskoa siitä, että yhtiö tulee myös jatkossa tekemään omistaja-arvoa yritysjärjestelyillä. Yritysjärjestelyt ovat osa yhtiön strategiaa ja yhtiön lähestymistapa yritysjärjestelyihin on hyvin opportunistinen. Yhtiöllä oli H1 lopussa taseessaan käteistä noin 50 MEUR:lla ja velkavipu huomioiden on yhtiöllä käytössään noin 100 MEUR:n kassa yritysjärjestelyjä ajatellen. Onnistuessaan yritysjärjestelyt toimivat merkittävänä positiivisena ajurina osakkeelle ja yhtiön vakuutta M&A-historia huomioiden on tämän option arvo positiivinen.

Kannattaa katsoa myös yhtiön toimitusjohtaja Juhani Elomaan viimeisin haastattelu https://www.inderes.fi/videot/taaleri-h1-tuloshaastattelussa-toimitusjoh...