Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Hei, Kommentoitte QA:ssanne Talenomia tässä kuussa seuraavasti: ”Talenomin ympärillä on myös enenevissä määrin kansainvälistä kiinnostusta, mikä tukee yhtiön arvostustasoa”. Mitä tarkoitatte tällä? Kiitos!

Inderesin kommentti 

Kiitokset kysymyksestä,

Talenomin kansainvälisen kiinnostuksen kasvu on helppo todeta muutamasta kohdasta: 1) Tutkimukseemme yhtiöstä on kohdistunut enemmän kiinnostusta kansainvälisiltä sijoittajilta, ja 2) Talenomin omistajien joukkoon on ilmestynyt kansainvälisiä sijoittajia. Valitettavasti minulla ei ole tässä varsinaisesti dataa, mutta molemmat ovat mielestäni kasvaneet vähitellen. Alla on kuitenkin kuva Talenomin omistajaluettelosta käyttämästämme holdings.se-palvelusta.

Arvostuksen tukemisen kannalta tilanne voidaan tiivistää kysynnän ja tarjonnan lakiin, jossa kansainvälisen kysynnän kasvu tukee arvostusta. Talenomin arvostuskertoimet ovat myös olleet voimakkaassa nousussa, mikä vahvistaa käsitystä. Yhtiön suurimmista omistajista ainakin Harri Tahkola sekä Ilmarinen ovat keventäneet omistustaan, mikä voidaan tulkita myös tarjonnan kasvamiseksi (palatakseni kysynnän ja tarjonnan lakiin). Ao. kuvassa näkyy punainen merkki, jos omistus on pienentynyt, ja vihreä jos se on kasvanut.

Terveisin,

Juha