Talenom yrityskauppakohteena?

Inderes Q&A 05.03.2019 15:00 Talenom

Hei, Omistan paljon sellaisten yritysten osakkeita, jotka mieluusti näkisin yrityskauppakohteena. Mukavalla preemiolla tietty ; ) Omistan suhteellisen paljon myös Talenomin osakkeita. Talenomia haluan pitää pitkässä strong holdissa - ehkä ikiholdissa, jos asiat sujuvat edelleen hyvin. En haluaisi nähdä, että Talenom tulisi ostetuksi. Miten te näette tämän asian? Kuinka todennäköisenä pidätte sitä, että Talenom ostettaisiin? Vai voinko sen puolesta edelleen nukkua yöni lähes huoletta : ) Ja mitä yritystä/yrityksiä ostaminen voisi kiinnostaa, jos sellaisia tulee mieleenne? Kinnusen Juhalle vielä suuri kiitos kun olet auttanut minua löytämään tämän helmen : ) !

Inderesin kommentti 

Hei,

kiitokset kommentista ja kysymyksestä.

En pidä Talenomia tällä hetkellä kovin todennäköisenä yritysostokohteena. Talenom varmasti kiinnostaisi monia toimijoita, mutta Talenom on perinteinen perheyritys. Olisin yllättynyt jos Harri Tahkola, joka omistaa Talenomista 22,76% ja on yhtiön hallituksen puheenjohtaja, haluaisi myydä yhtiön ainakaan sen nykyisessä kehitysvaiheessa. Ainakin tarjouksen pitäisi olla arvioni mukaan todella houkutteleva, että tätä vakavissaan edes harkittaisiin. Alihintaan yhtiö ei ole siis pörssistä lähdössä.  

Jos Talenomin joku ostaisi, todennäköisimpänä vaihtoehtona pitäisin tällä hetkellä isoa kansainvälistä toimijaa. Ostaja voisi hakea asemaa Suomen markkinoilla tai toisaalta olla myös ohjelmistotalo, joka näkisi arvon Talenomin ohjelmistotekniikassa ja sen skaalaamisessa. Suomalaisten yhtiöiden kanssa erilaiset yritysjärjestelyt voisivat olla ainakin teoriassa mahdollisia, mutta suoraa ja varteenotettavaa ostotarjousta pidän epätodennäköisenä.

Olemme aikaisemmin vastanneet samankaltaiseen kysymykseen, ja tässä vastauksessa on käsitelty samaa asiaa hieman laajemmin erikulmasta.

Ystävällisin terveisin,

Juha