Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Hei, Osaatteko sanoa millaiseen tilanteeseen Titanium Oyj taloudellisesti joutuisi, mikäli kiinteistösijoitusmarkkinoilta karkaisi raha esimerkiksi toisiin sijoitusmuotoihin? Tällöin epälikvidiin omaisuuteen sijoittava rahasto kaiketi joutuisi realisoimaan varallisuuttaan jopa alihintaan maksaakseen sijoittajilleen näiden osuutta vastaavan summan.

Inderesin kommentti 

Hei,

Erilaisten skenaarioiden pyörittely on tärkeä osa sijoittamisessa. Tällaisissa spekulaatioissa onkin keskeistä pitää mielen päällä ja tarkastella kokonaiskuvaa. Kysyntä ja tarjonta ohjaavat toki liikkeitä pääomamarkkinoilla, mutta niiden vaikutukset eivät ole yksiselitteisiä. Muutokset harvemmin ovat äkillisiä, eli markkinoilla nähdään myös sopeutumista. Ja vastavuoroisesti yhtiötasolla on syytä pureutua mistä kassavirta muodostuu.

Titanium on varainhoitoon keskittyvä konserni, joten hallinnoitavan varallisuuden suuruus on sidoksissa yhtiön saamiin palkkiotuottoihin. Titaniumin tuloksenmuodostumisen osatekijölitä olemme käsitelleet Q&A:ssa aihemmin täällä. :) https://www.inderes.fi/kysymys/titanium-sijoituskohteena-vilenin-kommentti

Toivottavasti vastasi kysymykseesi!