Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Viimeisimmässä Revenio pohdiskelussa (InderesTV) Mikael pohti sitä, että Revenio on hyvä kyyti pitkäaikaissijoittajalle, mutta uussijoittajan kohdalla Mikael punnitsi sijoittajan näkökulmasta arvostusta eri tavoin, eli varoitteli, varoitteli korkeaa arvostusta. Mutta arvostus on sama uudelle ja vanhalle sijoitajalle. Nythän Mikaelin kommentin johdosta moni uussijoittaja ei uskalla Revenioon, vaan löytää UPM:n, hyvä vaihtohto sekin, mutta antaa sijoittajalle erilaisen kyydin. Eli onhan uussijoitajan ja vanhan sijoittajan raha riskin siedoltaan saman arvoista, varsinkin osakesäästötilin kautta asiaa tarkasteltaessa (verotus ei sotke tätä pohdintaa)?

Inderesin kommentti 

Hei,

Mikaelin pointti taitaa ollut, että osaketta ostettaessa tuotto-odotuksen pitäisi olla hyvä (tämä on toki subjektiivinen määritelmä: meillä kaikilla on omat tuottovaatimuksemme, kuten meillä on vaate- ja ruokamieltymyksemme). Nykyhinnalla ostavalle tuotto-odotus on paljon heikompi, kuin koronadipistä ostaneelle jolla on "pankissa" nyt lähes +100 % kurssinousu. Tottakai, jatkossa se on samaa tuottoa olet oikeassa, mutta lähtötaso halvemmalla ostaneella sijoittajalla on eri ja siten kokonaistuotto on paljon muhkeampi koko holdausperiodilla, kuin kalliimmalla hinnalla ostaneella sijoittajalla. 

Laadukkaissa firmoissa korostuu kylläkin yhtiövalinta, ei niinkään arvostus, mutta harvemmin osakkeiden kanssa käy niin huonosti että juna ei palaa koskaan asemalle. Revenion kaltaista helmeä on saanut dipeistä muutamien vuosien välien edullisemminkin. 

Terveisin,

Verneri