Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Verrokkien löytäminen yhtiöille?

Inderes Q&A 28.12.2020 9:07

Miten löytää hyviä verrokkeja yhtiölle, johon tutustuu? Millaisen palveluita tai prosesseja Inderesillä on tässä käytössä, ja eroavatko yksityissijoittajan mahdollisuudet tässä asiassa suuresti ammattilaisista?

Inderesin kommentti 

Hei,

Meidän laajoissa raporteissa sekä yhtiöraporteissa (Premium-jäsenille) on verrokkiryhmät yhtiöille. Sieltä löytyy siis nopeasti analyytikon valkkaama lista. Sen lisäksi yhtiöt itse saattavat mainita esitteissään kilpailukentän muodossa verrokkejaan. Täytyy tosin sanoa, että jos yhtiöiltä itseltään kysyy, niin omasta mielestään ne ovat aina ainutlaatuisia ja erottuvat kilpailijoistaan. ;-)

Guuglaamalla voi löytyä myös toimialaraportteja yms. 

Verrorkkien kanssa kannattaa kuitenkin aina olla varovainen: harvoin löytyy kahta täysin samanlaista yhtiötä. Omenien vertaaminen omeniin ei toimi aina, eikä varsinkaan kun vertaa omenia appelsiineihin. Lähtökohtaisesti verrokeiksi haetaan yhtiöitä samalta toimialalta (esimerkiksi metsäyhtiöt) tai samalla bisnesmallilla toimivista yhtöistä (esimerkiksi Saas-yhtiöt).

Tässä on esimerkkinä tänään 28.12. julkaisusta Metsä Boardin raportista (Premium-jäsenille https://www.inderes.fi/fi/suotuisaa-uutisvirtaa-hinnoiteltu-tarpeeksi-si...) verrokkitaulukko.

Terveisin,

Verneri