Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Onko Inderesin analyyseissä käytetty vertaisarviointia? Joitain firmoja seuraa kaksi analyytikkoa, jolloin on selvä, että lukuja jne päästään pallottelemaan, mutta miten asia menee yhden analyytikon firmojen suhteen?

Inderesin kommentti 

Moi,

Koska meillä on todella avoin kulttuuri ja kaikki ovat intohimoisia sijoittajia, ei varmasti tule yllätyksenä, että meillä käydään sisäisesti valtavasti keskustelua meidän näkemyksistä. Itse pidän tätä avointa kulttuuria ja jatkuvaa sparrausta yhtenä meidän suurimmista voimavaroistamme. On selvää, että 10-20 muuta mielipidettä antaa sinulle uusia tulokulmia analyysiisi ja parhaimmillaan parantaa analyysisi laatua huomattavasti. On aika harvinaista, että meillä olisi joku tapaus, josta analyytikko ei olisi jutellut kenenkään muun kanssa.

Luonnollisesti meillä syntyy myös paljon näkemyseroja ja näitä keskusteluja käydään jatkuvasti. Käytännön tasolla meillä on käytössä sisäinen työkalu mikä mittaa koko tiimin luottamusta eri näkemyksiä kohtaan. Ne näkemykset mitä kohtaan sisäisesti vallitsee vahva epäluottamus, käydään pienemmällä porukalla tarkemmin läpi (käytännössä muut roastaavat analyytikkoa). Toki lopulta päätösvalta on aina analyytikolla itsellään, koska hän kantaa loppukädessä vastuun itse.

-Sauli