Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

YIT ja Lemminkäisen yhdistyminen

Inderes Q&A 20.06.2017 11:02 YIT

Miten käy osakkeille? Voisiko Inderes avata tätä sijoittajille?

Inderesin kommentti 

Hei.

Lemminkäisen osakkeenomistajat saavat sulautumisvastikkeena 3,6146 YIT:n uutta osaketta jokaista omistamaansa Lemminkäisen osaketta kohden, jolloin yhdistymisen toteuttamisen jälkeen YIT:n osakkeenomistajat omistavat yhdistyneestä yhtiöstä 60 % ja Lemminkäisen osakkeenomistajat 40 %. Yhdistymisen toteutuminen edellyttää muun muassa yhdistymisen hyväksymistä YIT:n ja Lemminkäisen ylimääräisissä yhtiökokouksissa, jotka on tarkoitus pitää 12.9.2017, sekä kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Yhdistyminen on tarkoitus toteuttaa mahdollisuuksien mukaan joko 1.11.2017 tai 1.1.2018. Odotamme Lemminkäisen yhtiökokouksen selvästi hyväksyvän yhdistymisen ja todennäköisesti myös YIT:n yhtiökokouksen antavan siunauksen yhdistymiselle.

Eli jos sijoittaja omistaa vaikkapa 100 lemminkäisen osaketta hän saa yhdistymisen johdosta 360 YIT:n osaketta. YIT:n osakkeenomistajille tämä ei osakkeen kannalta muuta mitään.