Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Ahlström-Munksjö poistuu pörssistä, mikä vaikutus sillä on tavalliselle ao yrityksen osakkeita omistavalle? Tuleeko osakkeet pitää vai myydä? Entä mikä vaikutus osingonmaksuun?

Inderesin kommentti 

Hei,

Mikäli ostotarjous menee läpi, niin lopullinen vaikutus on se että et ole enää omistaja yhtiössä etkä ole siten oikeutettu osinkoon yms. herkkuihin yhtiöstä. Korvauksena tästä Ahlstrom-Munksjötä ostava konsortio on maksamassa sinulle 18,10 EUR per osake.

Käytännössä sijoittaja voi myydä osakkeet markkinalle, jos haluaa rahansa heti. Tällöin kuitenkin menettää option mahdolliseen ostotarjouksen korotukseen, kilpaileviin tarjouksiin jne. On myös mahdollista, että koko homma vihelletäänkin poikki. Jos on malttia, sijoittaja voi odottaa kunnes ostotarjous alkaa ja sitten hyväksyä arvo-osuustilillään tuo yritystapahtuma. Tähän menee kuitenkin vielä tovi: ostotarjous alkaa näillä näkymin lokakuun lopussa.

Sijoittaja voi olla myös tekemättä mitään, ja jos silloin konsortio saa 90 % tai yli omistusosuuden yhtiöstä voidaan loput omistajat pakkolunastaa ulos käräjillä. Tällöin rahojan saatiin voi mennä vuosikin. 

Tässä on meidän analyytikon kommentti aiheesta https://www.inderes.fi/fi/uutiset/ahlstrom-munksjo-paaomat-voi-jo-siirta...

ja ohjeet Ahlstrom-Munksjön sivulla https://www.ahlstrom-munksjo.com/fi/Sijoittajat/ostotarjous-ahlstrom-mun...

Terveisin,

Verneri