Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Admicom Oyj:n nimitystoimikunnan ehdotukset varsinaiselle yhtiökokoukselle 2023

Yhtiötiedote
28.2.2023 klo 9:40

Nimitystoimikunta


Admicomin vuoden 2022 varsinaisen yhtiökokouksen päätöksen mukaisesti Admicomin suurimpien omistajien joukosta on perustettu nimitystoimikunta valmistelemaan ehdotuksia vuoden 2023 varsinaiselle yhtiökokoukselle. Nimitystoimikunnan jäsenet ovat:

 • Timo Häll, edustaen Matti Hällia ja toimien nimitystoimikunnan puheenjohtajana,
 • Jan Andersson, edustaen Swedbank Robur Fonder,                       
 • Antti Katajisto, edustaen SEB Investment Management ja
 • Jonathan Schönbäck, edustaen ODIN Fonder

Petri Niemi, Admicomin hallituksen puheenjohtaja, on valittu nimitystoimikuntaan.

Nimitystoimikunta on pitänyt kolme kokousta valmistellakseen ehdotuksiaan vuoden 2023 varsinaiselle yhtiökokoukselle. Sen lisäksi, että nimitystoimikunta on keskustellut puheenjohtajan kanssa yhtiön strategiasta ja lähivuosien haasteista, se on haastatellut henkilökohtaisesti kaikkia hallituksen jäseniä ja tullut siihen tulokseen, että hallitustyöskentely on tehokasta ja hallituksen jäsenet tavoitteellisia ja motivoituneita.

Hallituksen vahvistamiseksi aloitettiin uusien hallituksen jäsenten etsiminen yhteistyössä ulkopuolisen konsultin kanssa. Haun aikana nimitystoimikunta on tunnistanut kaksi ehdokasta, jotka voisivat lisätä teknologia- ja markkinointiosaamista hallitustyöskentelyyn.

 • Camilla Skoog, Ruotsin kansalainen, on viimeiset kymmenen vuotta toiminut liiketoiminnan kehittäjänä, myyntijohtajana ja liiketoimintajohtajana Fortnoxissa, ruotsalaisessa kirjanpito-ohjelmistoyhtiössä. Hän työskentelee nyt konsulttina ja hallitusammattilaisena.
 • Tomi Lod, Suomen kansalainen, on tällä hetkellä SaaS-yhtiö FA Solutionsin toimitusjohtaja. Hän on aiemmin toiminut johtotehtävissä Clausionilla, Analystellä ja Baswarella. Hänellä on myös taustaa Nokialta ja ICL Datasta.

 

Ehdotukset


Nimitystoimikunta ehdottaa vuoden 2023 varsinaiselle yhtiökokoukselle yksimielisesti, että

1. Admicomin hallitukseen kuuluu seitsemän jäsentä (viime vuonna viisi jäsentä) vuoden 2024 varsinaiseen yhtiökokoukseen saakka.

2. Hallituksen jäsenten uudelleenvalinta:

 • Pasi Aaltola,
 • Henna Mäkinen,
 • Petri Niemi,
 • Olli Nokso- Koivisto ja
 • Marko Somerma

Uusiksi jäseniksi valitaan:

 • Camilla Skoog ja
 • Tomi Lod

3. Petri Niemi valitaan uudelleen hallituksen puheenjohtajaksi.

4. Hallituksen palkkiot ovat 26 000 euroa (viime vuonna 25 000 euroa) kullekin hallituksen jäsenelle, joka ei ole Admicomin palveluksessa, ja 58 000 euroa (55 000 euroa) hallituksen puheenjohtajalle.

Tarkastusvaliokunnan työskentelystä tarkastusvaliokunnan puheenjohtajalle maksetaan lisäksi 5 000 euroa ja muille tarkastusvaliokunnan jäsenille 2 500 euroa.

5. Vuoden 2022 varsinaisen yhtiökokouksen hyväksymä nimitysvaliokunnan muodostamista koskeva ohje pysyy muuttumattomana.

 

Lausunto


Nimitystoimikunnan luottamustehtävänä on toimia yhtiön kaikkien osakkeenomistajien edun mukaisesti ja löytää optimaalinen hallitus, joka tasapainottaa nykyiset ja tulevat tarpeet. Admicom on nopeasti kasvava suomalainen ohjelmistoyhtiö, jonka on perustanut yrittäjä Matti Häll.

Vuoden 2022 yhtiökokouksessa valittu osittain uusi hallitus on tehnyt määrätietoista työtä Admicomin kannattavan kasvun strategian jatkamiseksi. Konsernin yhtiörakennetta on päivitetty nykyaikaisen hyvän hallintotavan noudattamiseksi ja johtoryhmää on uudistettu.

Nimitysvaliokunta toteaa, että on tärkeää, että ehdotettu hallitus voi jatkaa strategiansa toteuttamista, ja luottaa siihen, että kahden erittäin pätevän hallituksen jäsenen lisäämisen myötä Admicomin kasvu saa hyvän tuen.

Jatkuvaa huomiota on kiinnitetty siihen, että hallituksella on kokoonpano, jolle on ominaista laaja pätevyys ja kokemus sekä sukupuolinen tasa-arvo. Ehdotettuun hallitukseen kuuluu viisi miestä ja kaksi naista eli 29 prosenttia naisia ja 71 prosenttia miehiä. Nimitystoimikunta on sitoutunut jatkamaan ponnistelujaan sukupuolten tasapuolisen edustuksen parantamiseksi edelleen.

 

Jyväskylä, helmikuu 2023

ADMICOM OYJ:N NIMITYSTOIMIKUNTA

 

Lisätietoja antaa: 

Petri Kairinen 
Toimitusjohtaja 
[email protected] 
+358 50 303 4275 

Petri Aho 
Talousjohtaja 
[email protected] 
+358 44 724 1767 

Hyväksytty neuvonantaja: 

Oaklins Merasco Oy 
+358 9 6129 670 

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta Admicom Oyj

Admicom Oyj

Admicom on vuonna 2004 perustettu pk-yritysten järjestelmäkehityksen edelläkävijä ja kokonaisvaltainen ohjelmisto- ja tilitoimistokumppani.

Palvelukokonaisuutemme ytimessä on Adminet-toiminnanohjausjärjestelmä, joka kattaa laajasti ratkaisut asiakasyritysten toimintojen hallintaan työmaan mobiilityökaluista aina reaaliaikaiseen talousseurantaan ja projektien hallintaan. Pitkälle automatisoitu SaaS-ratkaisu auttaa pk-yrityksiä parantamaan kilpailukykyään ja kannattavuuttaan sekä säästää merkittävästi aikaa työmaalla ja toimistossa. Tuotamme asiakkaillemme myös koulutus-, konsultointi- ja tilitoimistopalveluita.

Ohjelmistoperheeseemme kuuluvat myös pienyritysten kustannustehokas ohjelmisto- ja palvelupaketti Adminet Lite, liikkuvan työn ohjauksen täsmäratkaisu Hillava, nykyaikaisia ratkaisuja laadukkaampaan dokumentointiin tarjoava Kotopro sekä rakennusalan erikoisohjelmistojen edelläkävijä Tocoman, jonka palveluvalikoimaan kuuluvat mm. ratkaisut määrä- ja kustannuslaskentaan, aikataulutukseen sekä BIM3-ratkaisut tietomallien hyödyntämiseen.

Työskentelemme jatkuvasti ohjelmistoperheemme toimintojen yhteensovittamiseksi, jotta voimme tarjota asiakkaillemme yhdenmukaisen käyttökokemuksen järjestelmien välillä ja poistaa ylimääräisiä työvaiheita mahdollistaen asiakkaillemme kannattavamman liiketoiminnan nykyaikaisia ohjelmistoratkaisuja hyödyntäen.

Jatkuvasti kasvava Admicommunity työllistää yli 240 henkilöä Jyväskylässä, Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Seinäjoella ja Turussa sijaitsevissa toimipisteissään. Lisätietoa: www.admicom.fi.

Admicomin tiedotteet ja tulosraportit: https://sijoittajille.admicom.fi/tiedotteet-ja-julkaisut/

JAKELU

Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet

Admicom on vuonna 2004 perustettu rakentamisen, talotekniikan ja teollisuuden järjestelmäkehittäjä ja kokonaisvaltainen ohjelmisto- ja tilitoimistokumppani. Yhtiön palvelut auttavat pieniä ja keskisuuria yrityksiä parantamaan kilpailukykyään automatisoimalla työmaan ja toimiston rutiineja kirjanpitoon asti.