Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.


Ålandsbanken Abp
Lehdistötiedote
2.9.2019

Ålandsbankenille ensimmäinen Joutsenmerkitty suomalainen korkorahasto

Toukokuussa 2019 Ålandsbanken lanseerasi uuden kestävän korkorahaston – Ålandsbanken Green Bond ESG:n, jolle on nyt myönnetty pohjoismainen ympäristömerkki, Joutsenmerkki. Rahaston toiminnan tavoitteena on tarjota kilpailukykyistä korkotuottoa ja samalla sijoittaa ympäristön kannalta hyväksyttävällä tavalla ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Rahaston Joutsenmerkintä on osoitus pankin menestyksekkäästä ympäristötyöstä.

- Meille rahaston Joutsenmerkki on virstanpylväs työssämme ympäristöystävällisten ja vastuullisten sijoitusten parissa. Olemme ylpeitä siitä, että olemme ensimmäinen suomalainen rahastoyhtiö, joka tarjoaa Joutsenmerkityn korkorahaston, sanoo Tom Pettersson, Ålandsbanken Rahastoyhtiö Oy:n toimitusjohtaja.

Valitsemalla Joutsenmerkityn rahaston asiakas saa mahdollisuuden tehdä vastuullisempia valintoja helposti myös sijoituksissaan. Saadakseen Joutsenmerkin rahaston on täytettävä 25 pakollista kriteeriä, jotka koskevat poissulkemista, positiivista seulontaa, läpinäkyvyyttä ja vaikuttamista. Poissulkemalla sijoitukset tiettyihin ongelmallisiin toimialoihin ja yrityksiin ja valitsemalla sen sijaan kaikista kestävimmät vaihtoehdot voidaan vaikuttaa yrityksiin. Perusteellinen kestävyysanalyysi ja vuosittainen vastuullisuusraportti rahaston toiminnasta ovat esimerkkejä vaatimuksista, jotka rahaston tulee täyttää voidakseen saada Joutsenmerkin.

-Kiinnostus vastuulliseen ja kestävän kehityksen mukaisiin sijoituksiin on voimakkaassa kasvussa. Hienoa, että Ålandsbanken on mukana tässä kehityksessä ja sai nyt Joutsenmerkin Ålandsbanken Green Bond ESG:n -korkorahastolleen, Ympäristömerkintä Suomen toimitusjohtaja Riikka Holopainen iloitsee.

-Yhteistyö pohjoismaisen Joutsenmerkinnän kanssa rahastomme ympäristömerkintää varten on sujunut erittäin hyvin. Työ on lisäksi auttanut meitä kehittämään vastuullisten sijoitusten konseptiamme entisestään, mistä olemme kiitollisia, kiteyttää Tom Pettersson.

Vihreiden joukkolainojen markkinat ovat maailmanlaajuiset ja vahvassa kasvussa

Vihreät joukkolainat ovat yrityslainoja, joiden tarkoituksena on rahoittaa ympäristön kannalta järkevä kehitys. Niitä on tällä hetkellä monien erilaisten toimintojen rahoittamista varten. Niissä saattaa olla kyse uusiutuvasta energiasta, energiatehokkuuden edistämisestä, saastumisen ehkäisemisestä ja rajoittamisesta, biologisen monimuotoisuuden säilyttämisestä maalla ja vedessä, kestäväpohjaisesta liikenteestä, mukauttamisesta ympäristömuutoksiin tai ”vihreästä” rakentamisesta. 

-Tänä päivänä mielenkiinto Ålandsbanken Green Bondin kaltaiseen rahastoon on suuri. Joutsenmerkki antaa uskottavuutta rahaston ympäristöystävällisestä sijoitussuuntauksesta, minkä koemme kiinnostavan monia tiedostavia sijoittajia. Vihreät joukkolainat ovat globaalisti vahva ja kasvava trendi korkomarkkinoilla. Ympäristöystävällisten sijoitusten trendi yhdistettynä Ålandsbankenin menestyksekkääseen koronhoitotiimiin antaa rahastolle erinomaiset edellytykset tulevaisuuden kehitykseen, selittää Tom Pettersson.

Lisätietoja antaa:

Tom Pettersson
Toimitusjohtaja 
Ålandsbanken Rahastoyhtiö Oy 
Puhelin +358 40 733 11 19 
[email protected]

Riikka Holopainen, toimitusjohtaja
Ympäristömerkintä Suomi Oy
Puhelin +358 (0)40 5710 364
[email protected]

Ålandsbanken on vuonna 1919 perustettu rahoituskonserni. Ålandsbanken keskittyy pankkitoimintaan ja sen asiakkaat ovat yksityishenkilöitä ja yrityksiä Suomessa sekä Ruotsissa. Ålandsbankenin pääkonttori sijaitsee yhä Maarianhaminassa, mutta sen lisäksi sillä on toimintaa ja henkilöstöä myös Manner-Suomessa ja Ruotsissa. Konserni työllistää noin 750 henkeä. Tähän sisältyvät myös kaksi tytäryhtiötä, joiden toiminta liittyy läheisesti pankkitoimintaan.