Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Betolar Oyj, Lehdistötiedote
26.5.2023, Ahmedabad, Intia

Betolarin intialainen yhteistyökumppani Vyara Tiles lanseeraa Geoprime® -ratkaisulla paikallisesti tuotetut vähähiiliset betonituotteet arkkitehdeille, suunnittelijoille ja kiinteistökehittäjille suunnatussa ACE Reflect -tapahtumassa Ahmedabadissa Intiassa 26.-27.5.2023.

"Vyara Tilesin kanssa kehittämissämme ympäristörakentamisen tuotteissa sementti on korvattu kokonaan kiertotalousmateriaaleilla, mikä vähentää niiden CO2-päästöjä radikaalisti. Vihreä siirtymä edellyttää ajattelun muutosta koko arvoketjussa tilaamisesta rakentamiseen", Betolar Indian toimitusjohtaja Abhishek Bhattacharya sanoo.

Betolarin Geoprime on seuraavan sukupolven vähähiilinen vaihtoehto sementille. Geoprime mahdollistaa projektien suunnittelun sementittömällä betonilla, jossa hyödynnetään teollisuuden sivuvirtoja, kuten lentotuhkaa ja masuunikuonaa.

Ratkaisu soveltuu korkealaatuisille päällystemateriaaleille ja reunakiville sekä rakennustiilille ja suuremmille piharakenteille.

"Tuotteiden saatavuus on edellytys sille, että vähähiilisiä ratkaisuja voidaan ottaa suunnittelussa huomioon", Vyara Tilesin omistaja Mehul Jain sanoo.

Arkkitehdit määrittelevät rakentamisen vihreää siirtymää

Ympäristörakentamisen materiaalit ovat merkittävä kasvihuonekaasujen aiheuttaja rakennusalalla. Uusien teknologioiden myötä arkkitehdit ja kiinteistökehittäjät sekä rakennetun ympäristön suunnittelijat julkishallinnossa voivat vähentää betonin hiilijalanjälkeä jopa 80 prosenttia.

"Intiassa arkkitehtikunta ymmärtää merkityksensä rakentamisen vihreässä siirtymässä. Ympäristörakentamisen uudet kestävät päällystysmateriaalit tarjoavat arkkitehdeille vihreitä vaihtoehtoja suunnitteluprojekteihin, joissa hiilineutraalius on otettu huomioon. Käyttämällä uusia tuotteita kiinteistökehittäjät nopeuttavat myös hankkeiden vihreää sertifiointia", Betolarin Bhattacharya sanoo.

Betoniteollisuus ottaa vastuuta vihreän siirtymän ratkaisuista

Vihreä siirtymä edellyttää vastuunottoa arvoketjun kaikissa vaiheissa. Betolarin intialainen kumppani Vyara Tiles on testannut uuden materiaaliteknologian Geoprime-ratkaisua.

"Betolarin innovatiivinen Geoprime-teknologia täyttää asiakkaidemme edellyttämän poikkeuksellisen korkeat laatuvaatimukset. Rakentamiseen liittyvällä betoninvalmistuksella on kiistatta merkittävät ympäristövaikutukset. Siksi tavoitteenamme on minimoida CO2-jalanjälkemme. Betolarin huipputeknologian integrointi keskeisiin tuotelinjoihimme on merkittävä harppaus kohti kestävän kehityksen tavoitteidemme saavuttamista", Vyara Tilesin Mehul Jain sanoo.

Vihreä siirtymä on Intiassa kansallinen hanke

Intiassa rakennusala kasvaa nopeasti ja myötävaikuttaa merkittävästi talouden kasvuun. Intian Green Building Council näkee välittömän tarpeen ottaa käyttöön vihreitä teknologioita, jotka tukevat kestävää kasvua.

"Vihreän siirtymän varmistamiseksi olemme kehittäneet luokitusohjelman, jonka avulla arkkitehdit ja suunnittelijat voivat soveltaa vihreitä konsepteja ja siten vähentää mitattavissa olevia ympäristövaikutuksia" Intian Green Building Council toteaa tavoitteissaan.

Intia on suuri rakentamisen markkina, joten vähähiilisten ratkaisujen käyttöönotto vaikuttaa myönteisesti CO2-päästöihin globaalistikin.

"Betoniteollisuuden hiilidioksidipäästöjen vähentäminen on ajankohtainen ja tärkeä aihe. Esittelemämme tuotteet ovat Intian markkinoilla ensimmäiset vähähiiliset betonituotteet, joilla suunnittelijat ja arkkitehdit voivat jo hankkeiden suunnitteluvaiheessa vähentää merkittävästi tulevien rakennusten ja piharakenteiden CO2-päästöjä", Betolarin Abhishek Bhattacharya sanoo.

Betolar Oyj
Viestintä

Tietoa Betolarista

Betolar Oyj on suomalainen materiaaliteknologiayritys, joka tarjoaa kestävän ja vähähiilisen betonin tuotannon Geoprime-ratkaisulla. Ratkaisulla muunnetaan teollisuuden sivuvirtoja sementin korvikkeeksi.

Betolarin tekoälyä hyödyntävä innovaatio voi vähentää huomattavasti sementin käytöstä aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä optimoimalla olemassa olevia valmistusprosesseja, tukemalla ratkaisukehitystä kehittyneellä analytiikalla ja luomalla globaaleita markkinoita sivuvirroille. Betolarin missiona on auttaa vähentämään CO2-päästöjä ja neitseellisten luonnonvarojen käyttöä. Vuonna 2016 perustettu Betolar on listattu Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle ja yrityksen kotipaikka on Kannonkoskella. Lisätietoa www.betolar.com.

Tietoa Vyara Tilesistä

Vyara on Intian suurin betonipäällysteiden ja reunakivimateriaalien valmistaja. Vuonna 1968 perustettu Vyara on nyt alansa edelläkävijä, joka tuo asiakkailleen uusia, totutusta poikkeavia päällystevaihtoehtoja. Laatuun ja kestävään kehitykseen sitoutunut Vyara terävöittää kestävää kilpailuetuaan Betolar Geoprime-ratkaisun® avulla. Lisätietoja: https://vyaratiles.in/

Betolar Oyj on vuonna 2016 perustettu suomalainen materiaaliteknologiayritys, joka tarjoaa kestävän ja vähähiilisen betonin tuotannon Geoprime® -geopolymeeriratkaisulla. Ratkaisulla muunnetaan useita aiemmin käyttämättömiä, teollisuuden sivuvirtoja sementin korvikkeeksi. Betolarin tekoälyä hyödyntävä innovaatio voi vähentää huomattavasti hiilidioksidipäästöjä perinteiseen, sementin käyttöön perustuvaan betonin valmistukseen verrattuna optimoimalla jo olemassa olevia valmistusprosesseja.