Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

CITYCON OYJ   Pörssitiedote   12.5.2020 klo 15:45

Koronaviruksen aiheuttamissa poikkeuksellisissa olosuhteissa Citycon katsoo tarpeelliseksi julkaista ylimääräisiä tietoja huhtikuun vuokranmaksutilanteesta. Kuten yhtiön 23. huhtikuuta 2020 julkistetussa osavuosikatsauksessa todettiin, Cityconin vuokratuotot pysyivät vakaina vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen aikana. Huhtikuun aikana nämä olosuhteet ovat jatkuneet ja Citycon on saanut maksusuorituksina vuokralaisiltaan ja/tai jaksottanut valtion tukipakettien perusteella noin 75 % huhtikuun laskutuksestaan.

Useat yhtiön toimintamaista ovat julkistaneet valtion tukiohjelmia vuokralaisten tukemiseksi yli koronakriisin. Yhtiö on saanut maksusuorituksina noin 65 % vuokralaisiltaan sekä jaksottanut noin 10 % laskutetuista vuokratuotoistaan, joiden maksuaikatauluja on lykätty, kunnes vuokralaiset ovat saaneet tukimaksuja kiinteiden kulujensa kattamiseksi valtion ohjelmien puitteissa. Citycon raportoi, että 90 % yhtiön tiloissa toimivista liikkeistä on tällä hetkellä avoinna.

"Tämä on jälleen esimerkki strategiastamme, joka keskittyy kaupunkikeskusten parhaiden päivittäistavarakauppavetoisten keskusten omistamiseen sekä välttämättömyyshyödykkeisiin, kuten elintarvikkeisiin ja apteekkeihin. Keskuksemme toimivat myös liikenteen solmukohtina tiheimmin asutetuilla alueilla Pohjoismaiden suurimmissa kaupungeissa sekä maissa, jotka ovat asettaneet taloudellisen kestävyyden keskeiseksi tavoitteekseen sekä huolehtivat kansalaistensa hyvinvoinnista. Nämä maat ovat ottaneet kokonaisvaltaisen lähestymistavan kriisin käsittelyyn, eivätkä missään vaiheessa ole sulkeutuneet täysin, mikä tekee liiketoimintojen jatkamisesta huomattavasti helpompaa. Olen myös tyytyväinen nähdessäni kävijämäärien kasvavan viikoittain ja samanaikaisesti olemme edelleen parantaneet koronavirukseen liittyviä varotoimenpiteitä. Pohjoismaat olivat jo ennen koronakriisiä yhdet houkuttelevimmista markkinoista harjoittaa liiketoimintaa, ja odotan niiden päihittävän muut markkinat myös vallitsevassa tilanteessa," toteaa Cityconin toimitusjohtaja, F. Scott Ball.

Yhtiö julkistaa lisätietoja liikevaihdostaan ja tuloksestaan sekä koronaepidemian vaikutuksista Q2 raportissaan heinäkuussa.

 

Espoo, 12.5.2020
CITYCON OYJ
Lisätiedot:
F. Scott Ball
Toimitusjohtaja
puh +46 8 562 532 11
[email protected]

Laura Jauhiainen
Sijoittajasuhdejohtaja
Puh. 040 823 9497
[email protected]

 

Citycon on päivittäistavarakauppavetoisten, kaupungeissa sijaitsevien kauppakeskusten johtava omistaja, kehittäjä ja hallinnoija Pohjoismaissa. Yhtiön hallinnoiman kiinteistöomaisuuden arvo on yhteensä noin 4,5 miljardia euroa. Citycon on markkinajohtaja Suomessa ja se on markkinajohtajien joukossa Norjassa, Ruotsissa ja Virossa ja sillä on jalansija Tanskan markkinoilla.
Cityconilla on investointitason luottoluokitukset Moody's:lta (Baa3) ja Standard & Poor's:lta (BBB-). Citycon Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinkiin.
www.citycon.com/fi

Citycon on vuonna 1988 perustettu päivittäistavarakauppavetoisten, kaupungeissa sijaitsevien kauppakeskusten omistaja, kehittäjä ja hallinnoija Pohjoismaissa. Yhtiön hallinnoiman kiinteistöomaisuuden arvo on yhteensä noin 4,4 miljardia euroa. Citycon on markkinajohtaja Suomessa ja se on markkinajohtajien joukossa Norjassa, Ruotsissa ja Virossa ja sillä on jalansija Tanskan markkinoilla.