Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Fondia Oyj

Yhtiötiedote 28.10.2020 klo 8.00

Liiketoimintakatsaus tammi-syyskuu 2020

Yhtiö noudattaa arvopaperimarkkinalain mukaista puolivuotisraportointia ja julkistaa vuoden kolmen ja yhdeksän ensimmäisen kuukauden osalta liiketoimintakatsaukset, joissa esitetään yhtiön taloudellista kehitystä kuvaavat keskeiset tiedot.

Tässä liiketoimintakatsauksessa esitettävät taloudelliset tiedot ovat tilintarkastamattomia. Vertailukauden luvut viittaavat edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon, jolloin yhtiö on raportoinut tulostaan puolivuosittain. Siirtyminen neljännesvuosittaiseen raportointiin vaikuttaa lukujen vertailukelpoisuuteen.

Taloudellinen kehitys heinä-syyskuussa sekä tammi-syyskuussa 2020

KONSERNI                                      7-9/2020                  7-9/2019            1-9/2020            1-9/2019

Liikevaihto, Meur                              3,9                            4,1                    14,5                     14,9

Liikevaihdon muutos, %                   -4,1 %                                                -2,9 %                                             

Henkilöstömäärä, FTE

kauden keskiarvo                              128                             140                  131                       140               

 

Toimitusjohtaja Leena Hellfors:

"Kuluva vuosi on ollut meille kaksijakoinen. Uusmyynnillisesti hyvän alkuvuoden jälkeen kysyntä hiljeni koronapandemian seurauksena. Lomakauden jälkeen kysyntä toipui tavanomaista hitaammin, mutta piristyi kuitenkin selvästi katsauskauden loppupuolella. Koronatilanteen vaikutus kysyntään on näkynyt selkeimmin Ruotsissa ja Baltiassa, joissa vielä merkittävä osa liikevaihdosta tulee toimeksiantopohjaisesta työstä ja jotka ovat riippuvaisempia uusasiakashankinnasta.

Heinä-syyskuun liikevaihtomme oli 3,9 miljoonaa euroa jääden hieman vertailukaudesta (-4,1%), mihin emme ole tyytyväisiä. Tammi-syyskuun liikevaihdon osalta olemme lähempänä vertailukautta (-2,9%) markkinatilanteesta huolimatta.

Korona näkyy edelleen asiakkaidemme tarpeissa, ja työoikeudellisia sekä maksukyvyttömyysmenettelyihin liittyviä toimeksiantoja on ollut tavanomaista enemmän. Koronapandemian takia hiljentyneen rahoitus- ja yrityskauppamarkkinan piristymisestä on jo merkkejä, mutta epävarmuuden jatkuessa tulevaisuutta on ennenaikaista ennakoida.

Poikkeusaikana tärkeimmät prioriteettimme ovat asiakaspysyvyyden ja kannattavuuden varmistaminen sekä henkilöstömme turvallisuus ja hyvinvointi. Asiakasvaihtuvuutemme on ollut poikkeuksellisen pientä koko kuluvan vuoden. Lakiosastopalvelun joustavuus on ollut poikkeustilanteessa etu, mikä on näkynyt korkeassa asiakastyytyväisyydessä. Yritysvastuu on yksi strategiamme kulmakivistä ja olemme hyvin ylpeitä toimenpiteistä, joita olemme asiakkaidemme tukemiseksi tehneet.

Henkilöstömme on tärkein pääomamme ja toimintamme sydän. Olemme tyytyväisiä siihen, miten olemme pystyneet sopeutumaan ja palvelemaan asiakkaitamme lähes normaalisti digitaalisin keinoin. Yhteisöllisyydestä ja turvallisuudesta ei ole tingitty, mistä olemme saaneet kiitosta henkilöstöltämme. Pian valmistuva uusi Helsingin toimistomme on ilahduttanut meitä etätyöaikana ja toivommekin pääsevämme yhdessä työskentelemään uusissa tiloissamme vuoden vaihteen jälkeen. 

Vuosineljänneksen aikana Ruotsin henkilöstössä on ollut hieman normaalia suurempaa vaihtuvuutta markkinatilanteesta ja tervehdyttämistoimista johtuen. Tehdyt toimenpiteet alkoivat tuottaa tulosta kauden lopussa uusmyynnin piristymisenä, eikä meidän tarvinnut jatkaa juristien osalomautuksia Ruotsissa. Tavoitteenamme on kääntää Ruotsin liiketoimintamme kasvu-uralle ja lisätä entisestään kokeneiden juristien määrää. Suomessa henkilöstön vaihtuvuus on ollut normaalilla tasolla. Lähtijät ovat aina suuri menetys niin osaamisen kuin yhteisöllisyydenkin kannalta ja teemme poikkeusoloissakin kaikkemme pitääksemme kiinni osaajistamme. Olemme hyvin iloisia siitä, että Baltian vetäjänä elokuussa aloittanut Eneli Perolainen on saanut liiketoiminnan kasvattamisen vauhdikkaasti käyntiin yhdessä tiiminsä kanssa.

Kannattavuuttamme on varmistettu tehokkaalla toimintamallillamme sekä kustannustietoisella poikkeusajan johtamisella, tinkimättä kuitenkaan panostuksesta myyntiin ja markkinointiin. 

Olemme osana kaksivuotista CREDU-teknologiahankettamme valinneet kumppanin modulaarisen kokonaisarkkitehtuurin rakentamiselle. Kunnianhimoisena tavoitteenamme on saada tuloksia yhteistyöstämme heti 2021 alkupuolella. Modulaarinen kokonaisarkkitehtuuri yhteensovittaa järjestelmiä ja prosesseja sekä mahdollistaa uuden liiketoiminnan kehittämisen. Hankkeella haluamme mahdollistaa juristiemme tehokkaamman ja mielekkäämmän työskentelyn sekä parantaa asiakaskokemusta. 

Haluamme kiittää asiakkaitamme luottamuksesta sekä henkilöstöämme sopeutumisesta ja hienosta asenteesta. Uskomme, että selviämme pandemian tuomasta poikkeustilanteesta jatkaaksemme matkaamme takaisin kasvupolulle."

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Leena Hellfors

puh. 020 7205 698

Hyväksytty neuvonantaja Alexander Corporate Finance Oy

puh. 050 520 4098

Fondia lyhyesti

Fondia on liikejuridiikan täyden palvelun talo, joka tarjoaa uudenlaisia palvelumalleja ja hyödyntää digitaalisia teknologioita. Fondia toimii Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Liettuassa ja konsernin liikevaihto oli vuonna 2019 noin 20,2 miljoonaa euroa. Fondian palveluksessa on yli 160 työntekijää.

Fondia on vuonna 2004 perustettu Suomen 10. suurin lakiasiaintoimialan yritys ja ainoa listattu lakitoimialan yritys Pohjoismaissa. Keihäänkärkituotteena se tarjoaa jatkuvaa tuotteistettua lakiosastopalvelua kiinteällä kuukausihinnalla. Käytännössä asiakkaat voivat ulkoistaa oman lakiosaston osittain tai kokonaan Fondialle. Suomen miljardin euron liikejuridiikkamarkkinalla Fondian ydinkohderyhmää ovat alipalvellut pk-yritykset, mutta tuotteistettujen palvelujen kautta (esimerkiksi DPOaaS) tarjonta soveltuu hyvin myös suurille yrityksille.