Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Ilkka                Lehdistötiedote 29.3.2023, klo 10.00

I-MEDIAT OY:N JULKAISEMA ILKKA-POHJALAINEN LUOPUU PAPERISEN LEHDEN SUNNUNTAIJAKELUSTA

Ilkka-Pohjalaisen ilmestyminen sunnuntaisin painettuna päättyy. Ilkka-Pohjalaista kustantava I-Mediat Oy on irtisanonut lehden sunnuntaijakelusopimukset jakeluyhtiöiden kanssa, joten sunnuntailehden painaminen ja jakelu päättyvät 30.9.2023. Siihen saakka Ilkka-Pohjalainen ilmestyy normaalisti myös sunnuntaisin.

Muutoksen jälkeen Ilkka-Pohjalainen ilmestyy paperisena ja näköislehtenä kuutena päivänä viikossa. Verkossa uutisia julkaistaan jatkossakin seitsemänä päivänä viikossa.

Muutoksen taustalla on painetun lehden merkittävästi nousseet kustannukset sekä kuluttajakäyttäytymisen muutos. Kohonneet kustannukset heikentävät medialiiketoiminnan toimintaedellytyksiä. Sunnuntaijakelu valikoitui karsittavaksi pyhäpäivien merkittävästi kovemman kustannustason vuoksi. Luopumisella varmistamme, että voimme jatkossakin tarjota laadukasta paikallista journalismia.

Painetun lehden kokonaiskustannuksista paperin ja jakelun osuus on merkittävä. Venäjän hyökkäyssodan ja paperin saatavuuden vuoksi painopaperi ei ole ollut koskaan niin kallista kuin se on nyt. Painopaperin hinta kaksinkertaistui viime vuoden aikana. Jakeluvolyymien laskiessa jakelun yksikkökustannukset ovat selkeästi nousseet viime vuosien aikana. Lisäksi kohonneet polttoaineiden hinnat ovat nostaneet jakelujen kustannuksia.

Päätökseen vähentää Ilkka-Pohjalaisen jakelupäiviä liittyy myös kuluttajakäyttäytymisen muutos. Kuluttajakäyttäytyminen on digitalisoitunut nopeasti ja yhä useampi Ilkka-Pohjalaisen lukija haluaa kuluttaa sisältöjä myös digitaalisesti.

Sunnuntaijakelusta luopumisella ei ole vaikutusta henkilöstön määrään. Muutoksen jälkeen vuotuiset kustannussäästöt paino- ja jakelukuluissa ovat noin miljoona euroa.


ILKKA OYJ


Olli Pirhonen
toimitusjohtaja


Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Olli Pirhonen, Ilkka Oyj
puh. 040 766 5418


JAKELU
Keskeiset tiedotusvälineet
www.ilkka.com


Ilkka lyhyesti
Informaatio yhdistää Ilkan asiakkaita, lukijoita ja liiketoimintoja. Media- ja markkinointipalvelujen liiketoiminta-alueella konserniyhtiöistä toimivat I-Mediat Oy sekä sen tytäryhtiöt Myynninmaailma Oy, somessa.com Oy Ab ja MySome Oy. Sanomalehti Ilkka-Pohjalaisen lisäksi I-Mediat Oy julkaisee kaupunki- ja paikallislehtiä. Konsernin painopalveluyhtiö I-print Oy:n liiketoiminta koostuu arkki- ja erikoispainamisen palveluista. Liana Technologies Oy tytäryhtiöineen tuottaa markkinoinnin ja viestinnän teknologiapalveluita. Konsernin palveluista vastaa noin 550 median, markkinoinnin ja teknologian osaajaa.


Ilkka on vuonna 1906 perustettu konserni, joka tuottaa median, viestinnän, markkinoinnin ja painamisen palveluita kuluttajille ja yrityksille. Ilkka-Yhtymällä on myös merkittävä omistus Alma Mediasta. Konserni koostuu kolmesta liiketoimintaosasta Media- ja markkinointipalvelut, Painopalvelut, sekä Markkinoinnin ja viestinnän teknologiapalvelut.