Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Byggarnas Partnerin osto vahvistaa entisestään Keskon asemaa Ruotsin rautakauppamarkkinassa erityisesti Tukholman alueella.

Kesko jatkaa kasvustrategiansa toteuttamista Pohjois-Euroopassa, jossa se on rakentamisen ja talotekniikan kaupan johtava toimija. Ruotsissa toimivat rautakauppaketjut K-Rauta ja K-Bygg sekä infra-asiakkaisiin keskittyvä Onnisen tekninen tukkukauppa. Rautakaupassa K-Rauta keskittyy pääosin kuluttaja-asiakkaiden palvelemiseen 17 myymälällä ja verkkokaupalla. Vastaavasti 37 K-Bygg myymälää palvelee ensisijaisesti  ammattiasiakkaita.

"Jatkamme edelleen rakentamisen ja talotekniikan kaupassa kasvustrategiamme toteutusta ja haemme kasvua sekä orgaanisesti että yrityskaupoilla Pohjois-Euroopassa. Myös Ruotsin markkina tarjoaa meille edelleen hyviä kasvumahdollisuuksia", sanoo Keskon rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialajohtaja ja pääjohtajan sijainen Jorma Rauhala.

Byggarnas Partnerin liikevaihto vuonna 2020 oli noin 18,2 miljoonaa euroa ja sillä on viisi myymälää Tukholman alueella. Yhtiöllä on noin 40 työntekijää, jotka ovat erikoistuneet yritysasiakkaiden palveluun.

Kaupan arvioidaan toteutuvan syksyllä 2021. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Lisätietoja:
Rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialajohtaja, pääjohtajan sijainen Jorma Rauhala, puh. 010 53 22211, [email protected]
Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund, puh. 010 53 22113, [email protected]
 

Kesko Oyj

JAKELU
Keskeiset tiedotusvälineet
www.kesko.fi

Kesko on vuonna 1940 perustettu suomalainen kaupan alan toimija. Yhtiö toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa. K-ryhmä on Suomen suurin ja Pohjois-Euroopan suurimpia kaupan alan toimijoita. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä.