Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Kemira Oyj, Sisäpiiritieto, 8.6.2022 klo 15.00

Kemira nostaa vuoden 2022 näkymiään operatiivisen käyttökatteen osalta

Kemira nostaa vuoden 2022 näkymiään operatiivisen käyttökatteen osalta. Kemiran loppumarkkinoiden kysyntä on jatkunut hyvänä. Inflaatiopaineet ovat jatkuneet vahvoina, mutta Kemira on onnistuneesti lieventänyt korkeampien kustannusten vaikutusta.

Kemiran nostetut näkymät
Liikevaihto: Kemiran liikevaihdon paikallisissa valuutoissa, yritysostot ja -myynnit pois lukien, odotetaan kasvavan vuodesta 2021 (2 674,4 miljoonaa euroa).
Operatiivinen käyttökate: Kemiran operatiivisen käyttökatteen odotetaan kasvavan vuodesta 2021 (425,5 miljoonaa euroa).

Näkymien taustaoletukset (täsmennetty)
Kemiran loppumarkkinoiden kysynnän odotetaan olevan hyvää vuonna 2022 molemmissa segmenteissä. Näkymissä on oletuksena, ettei Kemiran tuotantotoiminnoissa ole merkittäviä häiriöitä eikä toimitusketjuissa ole merkittäviä lisähäiriöitä. Näkymissä on myös oletuksena, että energian saatavuus on normaali Euroopassa. Inflaatiopaineiden odotetaan jatkuvan vahvoina vuonna 2022.

Kemiran aiemmat näkymät (julkaistu 11.2.2022)
Liikevaihto: Kemiran liikevaihdon paikallisissa valuutoissa, yritysostot ja -myynnit pois lukien, odotetaan kasvavan vuodesta 2021 (2 674,4 miljoonaa euroa).
Operatiivinen käyttökate: Kemiran operatiivisen käyttökatteen odotetaan olevan +/- 5 % verrattuna vuoteen 2021 (425,5 miljoonaa euroa).

Aiempien näkymien taustaoletukset
Epävarmuus toimintaympäristössä kasvoi vuoden 2022 ensimmäisen neljänneksen aikana Ukrainan sodan, COVID-19 -pandemian (erityisesti Kiinassa) ja inflaatiopaineiden vuoksi. Epävarmuudesta huolimatta Kemiran loppumarkkinoiden kysynnän odotetaan kuitenkin olevan hyvää vuonna 2022 molemmissa segmenteissä. Näkymissä on oletuksena, että Kemiran tuotantotoiminnoissa ei ole merkittäviä häiriöitä eikä toimitusketjuissa ole merkittäviä lisähäiriöitä Ukrainan sodasta tai COVID-19 -pandemiasta johtuen. Näkymissä on oletuksena, että energian saatavuus on normaali Euroopassa. Ukrainan sota on kiihdyttänyt inflaatiopaineita ja vahvojen inflaatiopaineiden odotetaan jatkuvan vuonna 2022.

Kemira julkaisee puolivuosikatsauksensa tammi-kesäkuulta 2022 perjantaina 15.7.2022 noin kello 08.30.

Kemira on kestäviä kemikaaliratkaisuja runsaasti vettä käyttäville teollisuudenaloille valmistava yhtiö. Yhtiön kilpailuetu perustuu asiakkaiden prosessi- ja resurssitehokkuutta sekä laatua parhaiten tukeviin tuotteisiin ja asiantuntemukseen. Keskitymme massa- ja paperiteollisuuteen, vedenkäsittelyyn sekä öljy- ja kaasuteollisuuteen.