Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Konecranes on tänään kutsunut henkilöstön edustajat yhteistoimintaneuvotteluihin lomautuksista koronaviruspandemian aiheuttamien liiketoimintavaikutusten vuoksi. Neuvottelujen piirissä on Konecranesin koko Suomen henkilöstö, noin 2 000 henkilöä.

Pandemian seurauksena valtiot eri puolilla maailmaa ovat ottaneet käyttöön mittavia rajoituksia, jotka vaikuttavat ihmisten väliseen kanssakäymiseen ja yritystoiminnan harjoittamiseen. Tämän seurauksena monet Konecranesin asiakkaista rajoittavat Konecranesin pääsyä toimitiloihinsa, mikä vaikuttaa Konecranesin mahdollisuuksiin asentaa uusia nostolaitteita ja suorittaa tiettyjä laitteiden huoltotoimia. Jatkuvasti lisääntyvät pandemian leviämistä ehkäisevät toimet ovat vaikuttaneet myös Konecranesin omiin valmistustoimintoihin. Edellä mainituista syistä Konecranes päivitti kysyntänäkymäänsä 26.3. ja peruutti taloudellisen ohjeistuksensa vuodelle 2020.
 Yhteistoimintaneuvotteluissa Konecranes arvioi kaikkia mahdollisia väliaikaisia keinoja sopeuttaa kustannuksiaan vastatakseen epävarmaan globaaliin liiketoimintaympäristöön. Yhtiö ei tässä vaiheessa pysty arvioimaan lomautustoimien lopullista muotoa, mutta niiden kesto on enintään 90 päivää. Suomeen kohdistuvien sopeuttamistoimien lisäksi Konecranes on jo aktiivisesti etsinyt kustannussäästöjä globaalisti kaikissa toiminnoissaan.
Konecranes on täysin sitoutunut varmistamaan työntekijöidensä hyvinvoinnin ja turvallisuuden sekä palvelemaan asiakkaitaan maailmalaajuisesti. Osa yhtiön asiakkaista toimii kriittisessä roolissa vastaamalla ruoan ja elintarvikkeiden, lääkkeiden ja sairaalatarvikkeiden sekä muiden välttämättömien materiaalien keskeytymättömästä virrasta yhteiskunnassa kriisioloissakin. Lisätietoa Konecranesin COVID-19-pandemiaan liittyvistä toimenpiteistä löytyy täältä (https://www.konecranes.com/konecranes-and-the-novel-coronavirus-disease-covid-19).
Lisätietoja: 
 Niina Suhonen, viestintäjohtaja
Sähköposti: [email protected]tai puhelin: +358 40 843 9438
Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2019 konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,33 miljardia euroa. MHE-Demag mukaan lukien konsernilla on noin 18 000 työntekijää 50 maassa. Konecranesin osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2019 konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,33 miljardia euroa. MHE-Demag mukaan lukien konsernilla on noin 18 000 työntekijää 50 maassa. 

Konecranesin osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).