Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

KONECRANES OYJ PÖRSSITIEDOTE 15.6.2022 klo 20.00

Konecranes Oyj:n hallituksen järjestäytymiskokous

Konecranes Oyj:n tänään varsinaisessa yhtiökokouksessa valittu uusi hallitus on pitänyt järjestäytymiskokouksensa.

Yhtiökokouksessa Christoph Vitzthum valittiin hallituksen puheenjohtajaksi ja Pasi Laine valittiin hallituksen varapuheenjohtajaksi

Hallitus on päättänyt, että sillä on tarkastusvaliokunta sekä henkilöstövaliokunta.

Tarkastusvaliokunnan puheenjohtajaksi valittiin Ulf Liljedahl ja jäseniksi Niko Mokkila ja Päivi Rekonen. Henkilöstövaliokunnan puheenjohtajaksi valittiin Janina Kugel ja jäseniksi Per Vegard Nerseth ja Christoph Vitzthum.

Kaikkien hallituksen jäsenten Sami Piittisjärveä lukuun ottamatta katsotaan olevan riippumattomia Yhtiöstä ja kaikkien hallituksen jäsenten Niko Mokkilaa ja Pauli Anttilaa lukuun ottamatta katsotaan olevan riippumattomia Yhtiön merkittävistä osakkeenomistajista.

Sami Piittisjärven ei katsota olevan riippumaton Yhtiöstä johtuen hänen asemastaan Konecranesin työntekijänä. Niko Mokkilan ei katsota olevan riippumaton Yhtiön merkittävistä osakkeenomistajista johtuen hänen asemastaan Hartwall Capital Oy Ab:n Managing Directorina. Pauli Anttilan ei katsota olevan riippumaton Yhtiön merkittävistä osakkeenomistajista johtuen hänen asemastaan Solidium Oy:n sijoitusjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä.

KONECRANES OYJ

Kiira Fröberg

Sijoittajasuhdejohtaja

LISÄTIETOJA

Kiira Fröberg

Sijoittajasuhdejohtaja

puh. 020 427 2050

Konecranes on yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Konecranes toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Vuonna 2021 konsernin liikevaihto oli yhteensä 3,2 miljardia euroa. Konsernilla on noin 16 600 työntekijää noin 50 maassa. Konecranesin osake on noteerattu Nasdaq Helsingissä (osakkeen tunnus: KCR).

JAKELU

Nasdaq Helsinki

Keskeiset tiedotusvälineet

www.konecranes.com

Konecranes on vuonna 1994 perustettu yksi maailman johtavista nostolaitevalmistajista, ja sen asiakkaita ovat muun muassa koneenrakennus- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Yritys toimittaa asiakkailleen toimintaa tehostavia nostoratkaisuja ja huoltopalveluita kaikille nosturimerkeille. Yhtiöllä on liiketoimintaa yli 50 maassa. Konecranesin tuotteita valmistetaan yhtiön omissa tehtaissa kaikilla mantereilla sekä maailmanlaajuisen alihankkijoiden verkoston kautta.