Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

BOREO OYJ                        Sijoittajauutinen 19.9.2022 klo 10:25

Korjaus Boreon suomenkieliseen sijoittajauutiseen ’Boreon tytäryhtiö Floby Nya Bilverkstad ostaa Lackmästar’n i Håkantorp AB:n osakekannan’

Boreon 19.9.2022 klo 09.45 julkistamassa suomenkielisessä sijoittajauutisessa oli virheellisesti esitetty Lackmästar’n i Håkanstorp AB:n avainluvut miljoonissa euroissa miljoonien Ruotsin kruunujen sijaan.

Korjattu sijoittajauutinen ja avainlukutaulukko on esitetty alla.     

Boreo Oyj:n tytäryhtiö Floby Nya Bilverkstad AB (”FNB”) on allekirjoittanut 19.9.2022 sopimuksen, jonka mukaisesti se ostaa Lackmästar’n i Håkantorp AB:n (”Lackmästarn”) koko osakekannan yhtiön toimitusjohtaja Anders Karlssonilta (”Myyjä”).

Yritysosto tukee FNB:n kasvusuunnitelmia ja mahdollistaa entistä laajemman ja tehokkaamman kokonaistarjonnan yhtiön asiakkaille yhtenäistetyn tuotannonsuunnittelun ja maalauspalveluiden myötä. Lackmästarn on pitkäaikainen FNB:n maalauspalveluiden toimittaja ja yritysoston myötä FNB parantaa entisestään kykyänsä palvella puutavara-autoja operoivaa asiakaskuntaansa.

Lackmästarn, perustettu 1982, on raskaiden ajoneuvojen maalaukseen, pintakäsittelyyn ja lakkaukseen erikoistunut yhtiö. Yhtiö on 40 vuoden toimintansa aikana saavuttanut uskollisen asiakaskunnan Ruotsin raskaan kaluston jakelijoiden, jälleenmyyjien, operaattoreiden sekä vakuutusyhtiöiden vauriokorjausten parissa. Lackmästarn työllistää 10 henkilöä ja sen toimipaikka sijaitsee Håkantorpissa, Ruotsissa. Yhtiön liikevaihto 30.6.2021 päättyneellä tilikaudella oli noin 10,4 miljoonaa Ruotsin kruunua ja käyttökate noin 1,1 miljoonaa Ruotsin kruunua.

Osakkeista maksettava kiinteä kauppahinta on n. 5,2 miljoonaa Ruotsin kruunua ja sen perustana oleva velaton kauppahinta (yritysarvo) on noin 4,3 miljoonaa Ruotsin kruunua.

Kaupan odotetaan toteutuvan lokakuun 2022 alussa. Boreo raportoi Lackmästarnin osana sen Raskas kalusto -liiketoiminta-aluetta.

Vantaalla, 19. päivänä syyskuuta 2022

Boreo Oyj

Kari Nerg
Toimitusjohtaja

Jakelu:
Helsingin pörssi
keskeiset tiedotusvälineet,
www.boreo.com

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Kari Nerg
+358 44 341 8514

Talous- ja rahoitusjohtaja Aku Rumpunen
+358 40 556 3546

Lackmästarn i Håkantorp AB - avainluvut

 202120202019
Liikevaihto, SEKm10,410,69,2
Käyttökate, SEKm1,11,90,9
Käyttökate, %10,517,910,1
Taseen loppusumma, SEKm5,75,74,6
Oma pääoma, SEKm2,52,62,2
Nettovelka, SEKm(0,6)(0,6)(0,2)

Boreo lyhyesti:

Boreo on Helsingin pörssissä listattu yhtiö, joka luo arvoa omistamalla, hankkimalla ja kehittämällä liiketoimintoja Pohjois-Euroopassa. Boreon liiketoiminnot on organisoitu kolmeen liiketoiminta-alueeseen: Elektroniikka, Tekninen kauppa ja Raskas kalusto.

Boreon päätavoite on omistaja-arvon luominen pitkällä aikavälillä. Tämän se pyrkii saavuttamaan yritysostovetoisella strategialla, luomalla optimaaliset olosuhteet sen yhtiöille myynnin kasvattamiseen ja kannattavuuden parantamiseen sekä olemalla paras mahdollinen koti sen yhtiöille ja henkilöstölle.

Konsernin jatkuvien toimintojen liikevaihto vuonna 2021 oli 122 miljoonaa euroa ja se työllistää yli 300 henkilöä seitsemässä maassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Vantaalla.


Boreo on Helsingin pörssissä listattu yhtiö, joka luo arvoa omistamalla, hankkimalla ja kehittämällä liiketoimintoja Pohjois-Euroopassa. Boreon liiketoiminnot on organisoitu kolmeen liiketoiminta-alueeseen: Elektroniikka, Tekninen kauppa ja Raskas kalusto. Boreon päätavoite on omistaja-arvon luominen pitkällä aikavälillä. Tämän se pyrkii saavuttamaan yritysostovetoisella strategialla, luomalla optimaaliset olosuhteet sen yhtiöille myynnin kasvattamiseen ja kannattavuuden parantamiseen.