Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Marimekko Oyj, Pörssitiedote 1.4.2019 klo 9.00

MARIMEKKO TOTEUTTI HENKILÖSTÖANNIN – SUURI OSA MARIMEKKOLAISIA ON YHTIÖN OSAKKEENOMISTAJIA

Marimekko Oyj:n hallitus päätti 31.10.2018 ja 26.2.2019 henkilöstölle ja yhtiön freelancesuunnittelijoille suunnatusta osakeannista Suomessa. Henkilöstöannissa tarjottiin merkittäväksi yhteensä enintään 150 000 yhtiön uutta osaketta. Merkintähinta viidellekymmenelle ensimmäiselle merkittävälle osakkeelle oli 11,45 euroa osakkeelta (50 % alennus osakkeen tammikuun keskikurssista) ja niiden jälkeen merkittäville osakkeille 20,60 euroa osakkeelta (10 % alennus osakkeen tammikuun keskikurssista). Henkilöstöannin merkintäaika päättyi 22.3.2019. Yhtiön hallitus on päättänyt henkilöstöannin merkintöjen hyväksymisestä.

Yhtiön hallitus hyväksyi henkilöstöannissa yhteensä 40 224 uuden osakkeen merkintää, joiden merkintähinta on yhteensä 725 988 euroa. Kaikki hyväksytyt merkinnät on maksettu henkilöstöannin ehtojen mukaisesti.

Henkilöstöannissa merkityt osakkeet edustavat 0,50 prosenttia olemassa olevista osakkeista ja niiden tuottamasta äänimäärästä ennen osakeantia. Henkilöstöantiin osallistui puolet merkintään oikeutetuista. Merkinnän teki yhteensä 229 yhtiön työntekijää ja freelancesuunnittelijaa, kun merkintään oikeutettuja oli 472.

”On hienoa, että suuri osa marimekkolaisista on yhtiön osakkeenomistajia ja osallistuu näin yhtiön tulevaisuuden rakentamiseen myös omistajan roolissa. Vuoteen 2022 ulottuvan strategiakauden päätavoitteemme on aiempaa laajemman asiakaskunnan puhutteleminen ja vahvempi kasvu ja kannattavuus. Olemme nyt strategiakautemme alkutaipaleella. Henkilöstöannin ajankohta oli mielestäni luonteva, sillä henkilöstö on keskeinen voimavara menestyksemme rakentamisessa. Järjestimme henkilöstöannin edullisin ehdoin edellisen kerran vuonna 2012. Nyt halusimme tarjota henkilöstölle vastaavan mahdollisuuden lisätä omistustaan tai ryhtyä uudeksi omistajaksi”, sanoo toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko.

Henkilöstöannissa hyväksytyt osakkeet merkitään kaupparekisteriin ja haetaan julkisen kaupankäynnin kohteeksi arviolta viikolla 15. Uusien osakkeiden kaupparekisteriin merkitsemisen jälkeen yhtiön osakkeiden lukumäärä kasvaa 40 224 osakkeella 8 129 834 osakkeeseen. Yhteenlaskettu merkintähinta 725 988 euroa kirjataan kokonaisuudessaan yhtiön sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko, puh. 09 758 71
 
MARIMEKKO OYJ
Konserniviestintä

Piia Kumpulainen
Puh. 09 758 7293
[email protected]

JAKELU:
Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet

Marimekko on suomalainen lifestyle-designyritys, joka tunnetaan ennen kaikkea omaleimaisista kuvioista ja väreistä. Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluu korkealuokkaisia vaatteita, laukkuja ja asusteita sekä kodintavaroita sisustustekstiileistä astioihin. Kun Marimekko vuonna 1951 perustettiin, sen ennennäkemättömät painokankaat antoivat sille vahvan ja ainutlaatuisen identiteetin. Marimekko-tuotteita myydään noin 40 maassa. Vuonna 2018 tuotteiden brändimyynti oli 248 miljoonaa euroa ja yhtiön liikevaihto 112 miljoonaa euroa. Marimekko-myymälöitä on noin 150 eri puolilla maailmaa. Keskeisiä markkinoita ovat Pohjois-Eurooppa, Pohjois-Amerikka ja Aasian-Tyynenmeren alue. Konsernin palveluksessa on noin 450 henkeä. Yhtiön osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä. www.marimekko.com

Marimekko on suomalainen lifestyle-designyritys, joka tunnetaan ennen kaikkea omaleimaisista kuvioista ja väreistä. Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluu korkealuokkaisia vaatteita, laukkuja ja asusteita sekä kodintavaroita sisustustekstiileistä astioihin. Kun Marimekko vuonna 1951 perustettiin, sen ennennäkemättömät painokankaat antoivat sille vahvan ja ainutlaatuisen identiteetin. Marimekko-tuotteita myydään noin 40 maassa. Vuonna 2019 tuotteiden brändimyynti oli 251 miljoonaa euroa ja yhtiön liikevaihto 125 miljoonaa euroa. Marimekko-myymälöitä on noin 150 eri puolilla maailmaa.