Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

MODULIGHT OYJ, YHTIÖTIEDOTE, SISÄPIIRITIETO, 31.3.2022 KELLO 10:25 

Modulight on saanut maailman viiden suurimman lääkealan yhtiön joukkoon kuuluvalta lääkeyhtiöltä eilen 30.3.2022 sitovan tilauksen yhtiön laseralustan ja siihen liittyvien palveluiden toimittamisesta konseptivaiheessa olevaan tutkimusprojektiin. Tilaus liittyy kyseisen suuren lääkealan yhtiön käynnistämään tutkimushankkeeseen, jossa etsitään uusia hoitokeinoja keuhkosyövälle. Keuhkosyöpä on yleinen ja kohtalokas sairaus, joka aiheuttaa eniten syöpäkuolemia maailmassa. Laseravusteinen hoito on yksi valituista tutkittavista hoitomuodoista ja Modulight on valittu tämän hoitomuodon yhteistyökumppaniksi.
 
”Vaikka kyseessä on alkuvaiheessa oleva tutkimushanke ja pilottitilaus ei vaikuta merkittävästi tämän vuoden tulokseemme, se on Modulightille merkittävä ainakin kahdesta syystä. Ensinnäkin on merkittävä tunnustus Modulightin ainulaatuiselle osaamiselle ja asiantuntemukselle, että yksi maailman suurimmista lääkealan yhtiöistä on valinnut meidät laseravusteista hoitoa tähän kyseiseen tautiin kehittäväksi kumppaniksi. Toiseksi, se on merkki teknologia-alustamme hyödynnettävyydestä useisiin eri indikaatioihin. Samalla meidän mukaan ottamisemme myös vahvistaa yleisesti laseravusteisten hoitojen asemaa yhtenä keskeisenä hoitomuotona syöpien hoidossa. Juuri tällaisten projektien takia Modulight on olemassa”, kuvaa sopimuksen merkittävyyttä Modulightin toimitusjohtaja Seppo Orsila. 
 
Tilaus kattaa laserlaitteiston, joka on suunniteltu toimitettavan vuoden 2022 kolmannen neljänneksen aikana, ja sitä tukevat palvelut vuodeksi. Kyseessä on pilveen yhdistetty Modulightin ML7710-laseralustan laite, jota voidaan joustavasti käyttää useisiin lääketieteellisiin tarkoituksiin, myös muissa räätälöidyissä ja korkean lisäarvon tuotteissa. 
 
Yhtiön projektit alkavat tyypillisesti konseptin testausvaiheella (proof-of-concept) ja etenevät sitten kliinisiin kokeisiin ja pilottituotantoon. Onnistuessaan projektit voivat johtaa lopulta kaupallistamiseen, jota ennen asiakkaan täytyy vielä hakea sovellutukselle hyväksyntä viranomaisilta (US: FDA, EU: CE). Kokonaisprosessi pilottituotannosta täysin kaupallistettuun projektiin kestää tyypillisesti useita vuosia ja jokaiseen vaiheeseen liittyy merkittävää epävarmuutta. 
 
Modulight on hiljaisella jaksolla ja julkaisee 1Q22-tuloksen 28.4.2022. 
 
  
Lisätietoja antaa
Toimitusjohtaja: Seppo Orsila puh. +358 40 830 4671  
Sijoittajasuhteet: Ulla Haapanen puh. +358 40 830 4676  
Sähköposti: [email protected] 
 
Hyväksytty Neuvonantaja: Danske Bank A/S, Suomen sivuliike, puh. +358 40 414 5358 
 
www.modulight.com 
Twitter: @modulight, @orsila 
 
 
Modulight lyhyesti 
 
Modulight Oyj on biolääketieteen alan yritys, joka suunnittelee ja valmistaa laservaloa hyödyntäviä laitteita syöpähoitoihin, silmäsairauksiin ja genetiikkaan. Yritys valmistaa lisäksi tuotteita muihin korkean lisäarvon sovelluksiin, kuten kvanttilaskentaan ja digitaalisiin painokoneisiin. Modulightin tuotteita ovat lääkinnälliset hoitolaitteet, sovellusjärjestelmät, ohjelmistot, pilvipalvelut sekä erikoisvalmisteiset puolijohteet. Modulightin tuotteet ovat maailmanlaajuisesti käytössä ja yhtiön asiakaskuntaan kuuluu mm. useita Fortune 500 -listan yrityksiä, kansainvälisiä lääkeyhtiöitä sekä tunnettuja syöpäkeskuksia ja yliopistoja. Modulight perustettiin vuonna 2000 ja yhtiön pääkonttori on Tampereella. 

Modulight Oyj on suomalainen teknologiayritys, joka suunnittelee, markkinoi ja tuottaa lasertuotteita, kuten puolijohteita, lasermoduuleja ja kokonaisvaltaisia pilveen yhdistettäviä laserjärjestelmiä, sekä niihin liittyviä ohjelmistoja ja palveluita vaativille lääketeknologiayhtiöille ja kohdemarkkinoille ympäri maailmaa.