Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Nixu Oyj Pörssitiedote 13.9.2021 kello 08.00

Eurooppalainen kyberturvayhtiö Nixu järjestää virtuaalisen pääomamarkkinapäivän tänään 13.9.2021. Samalla yhtiö julkaisee keskipitkän aikavälin kasvutavoitteensa.

Nixu julkaisi edelliset kasvutavoitteensa syksyllä 2019. Covid-19-pandemian seurauksena, epävakaaksi ja ennustamattomaksi muuttuneen toimintaympäristön myötä, yhtiö päätti luopua kasvutavoitteistaan keväällä 2020. Kasvun sijaan yhtiö keskittyi toimintojensa jatkuvuuden varmistamiseen pandemia-aikana.

Rokotusasteen kasvun myötä yhteiskunnat alkavat jälleen avautumaan, ja liiketoiminnan ilmapiiri normalisoitumaan. Pandemia-aikana digitalisaation vauhti on kiihtynyt etätyön ja digitaalisten liiketoimintamallien kasvun vuoksi. Tutkimusyhtiöiden ja toimialavertailujen mukaan kyberturvallisuuteen tehdyt investoinnit eivät ole kuitenkaan pandemia-aikana seuranneet samassa tahdissa. Tämä lisää digitalisaation riskejä, sillä moninaiset kyberuhat lisääntyvät nopeasti.

Nixu päivitti vuonna 2018 strategiaansa, jonka mukaisesti yhtiö pyrkii olemaan 1) paras työpaikka kyberturva-ammattilaisille sekä 2) Pohjois-Euroopan alueella pääkonttoriaan pitävien yritysten ykkösvaihtoehto digitaalisen liiketoiminnan kyberturvapalveluiden kumppaniksi. Vuosina 2014-2020 Nixu on kasvanut keskimäärin 24 prosentin vuosivauhtia pandemia-ajanjakson ollessa hitaamman kasvun aikaa.

Nixu näkee nyt mahdollisuuden palata oikealle kasvun polulle ja julkaisee kasvustrategiaansa pohjautuvat tavoitteet. Näistä kasvutavoitteista sekä niiden taustalla vaikuttavasta strategiasta kerrotaan tarkemmin sijoittajille maanantaina 13. syyskuuta Nixun pääomamarkkinapäivässä. Lisätietoja tilaisuudesta ja webcast-lähetyksestä on saatavilla Nixun sijoittajasivuilla https://www.nixu.com/fi/CMD2021.

Tavoite Taso Aika
Orgaaninen liikevaihdon kasvu CAGR 15 % 2022-2025
Epäorgaaninen liikevaihdon kasvu CAGR 10 % 2022-2025
Käyttökate Yli 15 % liikevaihdosta 2025
Liikevaihto jatkuvista palveluista Yli 2/3 liikevaihdosta 2025

  • Nixu uskoo, että kyberturvapalveluiden markkinan kasvu tulee palaamaan noin 10 %:n vuosittaiselle tasolle. Nixu pyrkii kasvamaan markkinaa nopeammin hyödyntäen sekä orgaanista että epäorgaanista kasvua. Orgaanista kasvua haetaan Nixun portfoliossa olevista nykyisistä palveluista laajentamalla Nixun markkinaläsnäoloa Suomen ulkopuolisissa markkinoissa Pohjois-Euroopassa. Yritysostoilla saavutettava kasvu tulee keskittymään nykyisiin markkinoihin strategiajakson alussa.
 
  • Nixu on aiemmin panostanut vahvasti kansainvälisten toimintojensa sekä uusien palvelumallien rakentamiseen, millä on ollut negatiivinen vaikutus yhtiön kannattavuuteen. Nyt Nixu tavoittelee tasapainoisempaa lähestymistä kannattavaan kasvuun, jolloin yhtiön käyttökateprosentin tavoitellaan kasvavan vuosittain saavuttaen 15 prosentin tason liikevaihdosta vuonna 2025.
 
  • Nixu ennustaa sen teknologiapohjaisten, hallinnoitujen jatkuvien palveluiden kasvavan konsultointipalveluita nopeammin. Hallinnoitujen palveluiden portfoliossa painopiste on kuitenkin enenevästi lisäarvoa tuottavissa jatkuvissa asiantuntijapalveluissa, jotka toimivat tiiviisti yhdessä teknologiakomponenttien kanssa korkealuokkaisen tarjoaman luomiseksi. Nixu tavoittelee jatkuvien palveluiden osuudeksi yli kahta kolmasosaa Nixun kokonaisliikevaihdosta. Vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla niiden osuus oli 36 prosenttia liikevaihdosta.
Edellä määritellyt kasvutavoitteet on tarkoitettu kuvaamaan yhtiön ja sen hallituksen tahtotilaa. Ne eivät korvaa yhtiön taloudellista ohjeistusta vuositasolla. Yhtiön näkymät vuodelle 2021 pysyvät muuttumattomina. Nixu arvioi liikevaihtonsa pysyvän samalla tasolla ja käyttökatteen heikkenevän tilikaudesta 2020. Samalla yhtiö lisää kasvupanostuksia. Liikevaihto vuonna 2020 oli 53,3 MEUR ja käyttökate 2,9 MEUR.

Kyberturvamarkkina kasvaa digitalisaation myötä

Maailmanlaajuisen kyberturvamarkkinan odotetaan kasvavan vuosina 2022-2025 noin 8 %:n vuosivauhtia (Gartner). Nixun markkina-alueilla Suomessa, Ruotsissa Tanskassa ja Alankomaissa kasvuvauhti on keskimäärin hieman nopeampaa.

Kyberturvapalvelumarkkina on vielä erittäin hajanainen ja kypsymätön. Yhtiön näkemyksen mukaan seuraavien neljän vuoden aikana markkina tulee konsolidoitumaan ja kypsymään siten, että asiakkaat luottavat entistä enemmän vain muutamiin suurempiin yrityksiin.

Nixu on saavuttanut aseman asiakkaidensa luotettuna kumppanina. Tämän myötä asiakkaat odottavat Nixulta ratkaisua yhä laajempiin ja monipuolisempiin haasteisiinsa. Näin Nixun kokonaisvaltaiset palvelut kasvattavat asiakkuuksien keskimääräistä kokoa. Tyypillisesti asiakkuudet ovat vakaita ja pitkäaikaisia, jolloin asiakaskohtaisen asiantuntemuksen rakentaminen on mahdollista.

Nixu Oyj

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Petri Kairinen, Nixu Oyj
puhelin +358 40 832 1832, sähköposti: [email protected]

Jakelu:
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.nixu.com/fi

Nixu lyhyesti:
Nixu tarjoaa kyberturvapalveluita, missiona pitää digitaalinen yhteiskunta toiminnassa. Intohimomme on auttaa organisaatioita hyödyntämään digitalisaatio turvallisesti. Tuotamme yhdessä asiakkaidemme kanssa käytännönläheisiä ratkaisuja liiketoiminnan jatkuvuuden, digitaalisten palvelujen helpon saatavuuden ja tietosuojan varmistamiseksi. Haluamme olla paras työpaikka noin 400 kyberturva-ammattilaisen tiimillemme, joka tekee työtä käytännönläheisten ratkaisujen löytämiseksi. Nixun juuret ovat Pohjois-Euroopassa, mutta palvelemme asiakkaitamme ympäri maailman. Nixun osakkeet on listattu Nasdaq Helsingin pörssilistalla.
www.nixu.com

Nixu on vuonna 1988 perustettu kyberturvallisuuspalveluihin erikoistunut asiantuntijayritys. Nixun suurin markkina on Suomi ja yhtiö on myös laajentunut Hollantiin, Ruotsiin sekä Tanskaan. Nixu on tietoturvaratkaisujen kokonaistoimittaja. Yhtiö ei siis ole ainoastaan tietoturvalaitteiden ja - teknologioiden jälleenmyyjä tai tietyille palvelualueille erikoistunut konsultti. Yhtiön pääasiallista kohderyhmää ovat suuret yritykset sekä julkishallinto.