Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Nokian Renkaat Oyj Sisäpiiritieto 16.3.2023 klo 18.00

Nokian Renkaat on vastaanottanut 285 miljoonan euron kauppahinnan maksun Venäjän toimintojensa myynnistä PJSC Tatneftille. Venäjän hallituksen komission määrittämä kauppahinta oli kokonaisuudessaan 23 050 miljoonaa ruplaa. Valuuttakurssina käytettiin Venäjän keskuspankin kurssia kauppahinnan maksupäivänä.

Venäjällä tehtävien rekisteröintimuodollisuuksien jälkeen kauppa saadaan lopullisesti päätökseen ja Nokian Renkaiden toiminnot Venäjällä päättyvät.

"Ukrainan sodasta johtuen Nokian Renkailla ei ollut enää edellytyksiä jatkaa toimintaa kestävällä tavalla Venäjällä. Vetäytymisprosessi on ollut pitkä, mutta olemme tyytyväisiä siihen, että prosessi on loppumetreillä. Keskitymme nyt rakentamaan uutta Nokian Renkaita. Yhtiön uusi suunta on selkeä ja innostava," sanoo Nokian Renkaiden toimitusjohtaja Jukka Moisio.

Kaupan lopulliset taloudelliset vaikutukset julkaistaan tammi-maaliskuun 2023 osavuosikatsauksessa 25.4.2023.

Nokian Renkaat on julkaissut pörssitiedotteita Venäjän liiketoimintojen myynnistä seuraavasti:

Sisäpiiritieto: Nokian Renkaat Oyj myy Venäjän liiketoiminnot (https://www.nokianrenkaat.fi/yritys/uutinen/sisapiiritieto-nokian-renkaat-oyj-myy-venajan-liiketoiminnot/#1dbd9120) (28.10.2022)

Sisäpiiritieto: Venäjän hallituksen komissio on myöntänyt PJSC Tatneftille luvan ostaa Nokian Renkaat Oyj:n Venäjän toiminnot (https://www.nokianrenkaat.fi/yritys/uutinen/sisapiiritieto-venajan-hallituksen-komissio-on-myontanyt-pjsc-tatneftille-luvan-ostaa-nokian-renkaat-oyj-n-venajan-toiminnot/#1dbd9120) (14.3.2023)

Lisätietoja:
Teemu Kangas-Kärki, talous- ja rahoitusjohtaja, puh. 010 401 7750
Päivi Antola, johtaja, viestintä, sijoittajasuhteet ja brändi, puh. 010 401 7327

Sijoittajat:[email protected]
Media:[email protected]

Nokian Renkaat on vuonna 1988 perustettu yhtiö, joka kehittää ja valmistaa premium-luokan renkaita ja on tunnettu erityisesti talvirenkaistaan. Yhtiö myy renkaita henkilöautoihin, kuorma-autoihin sekä raskaisiin työkoneisiin. Nokian Renkaat on jaettu kolmeen liiketoimintayksikköön, jotka ovat Henkilöautonrenkaat, Raskaat Renkaat sekä autonhuoltoon ja rengaspalveluihin erikoistunut Vianor-ketju. Yhtiön tuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa ja Yhdysvalloissa.