Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

OMA SÄÄSTÖPANKKI OYJ, PÖRSSITIEDOTE 17.06.2022 KLO 10.00, MUUT PÖRSSIN SÄÄNTÖJEN NOJALLA JULKISTETTAVAT TIEDOT


Oma Säästöpankki Oyj:n yhdistymisneuvottelut Liedon Säästöpankin kanssa etenevät – arvioitu positiivinen vuotuinen tulosvaikutus 15-20 miljoonaa euroa

Oma Säästöpankki Oyj (OmaSp) käynnisti toukokuussa 2022 neuvottelut Liedon Säästöpankin pankkiliiketoiminnan yhdistämisestä osaksi liiketoimintaansa. Neuvottelut ovat edenneet ja yhdistymistä koskeva luovutussuunnitelma on hyväksytty molempien pankkien hallituksissa. Luovutussuunnitelma ilmoitetaan 17.6.2022 rekisteröitäväksi kaupparekisteriin. Yhdistyminen on tavoitteena toteuttaa 30.11.2022.

Liiketoiminnan hankinnalla on merkittävä positiivinen tulosvaikutus OmaSp:n vuotuiseen tuloksentekokykyyn. Sen arvioidaan kasvattavan OmaSp:n tulosta ennen veroja lähivuosina noin 15-20 miljoonaa euroa vuosittain. Pidemmällä aikavälillä liiketoiminnan Turun talousalueella arvioidaan kasvattavan merkittävästi OmaSp:n tuloskertymää.

Yhdistyminen kasvattaa OmaSp:n tasetta noin 1,4 miljardia euroa. Järjestely vahvistaa OmaSp:n markkina-asemaa ja palveluverkostoa merkittävästi Turun talousalueella ja koko Varsinais-Suomessa. OmaSp:n henkilö- ja yritysasiakkaiden määrä tulee kasvamaan yhdistymisen jälkeen yli 200 000 asiakkaaseen. Kasvavat volyymit parantavat entisestään OmaSp:n kustannustehokkuutta ja liiketoiminnan kannattavuutta.

Liiketoiminnan hankinta suunnitellaan toteutettavan Liedon Säästöpankille suunnatulla osakeannilla, jossa se saa 3 125 049 kpl Oma Säästöpankki Oyj:n osakkeita. Lisäkauppahintana maksetaan käteisellä Liedon Säästöpankin asiakasliiketoiminnan tuloskertymä 1.5.-30.11.2022 väliseltä ajalta.

Pankkiliiketoiminnan luovutuksen jälkeen Liedon Säästöpankin on tarkoitus muuttua alueelliseksi säästöpankkisäätiöksi. Säätiön varallisuus tulee muodostumaan maksettavasta vastikkeesta sekä Liedon Säästöpankin pankkiliiketoimintaan kuulumattomista omaisuuseristä. Säätiön aloittaessa toimintansa sen kokonaisvarallisuuden arvioidaan olevan noin 160 miljoonaa euroa.


Oma Säästöpankki Oyj


Lisätietoja:
Pasi Sydänlammi, toimitusjohtaja, puh +358 45 657 5506, [email protected]
Minna Sillanpää, viestintäjohtaja, puh +358 50 665 92, [email protected]

JAKELU:
Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.omasp.fi

OmaSp on kasvava suomalainen pankki ja taseen loppusummalla mitattuna Suomen suurin säästöpankki. OmaSp palvelee ympäri Suomen 35 konttorissa ja digitaalisten palvelukanavien kautta yli 150 000 henkilö- ja yritysasiakasta noin 330 asiantuntijan voimin. OmaSp keskittyy pääasiassa vähittäispankkitoimintaan ja tarjoaa asiakkailleen monipuolisia pankkipalveluja sekä oman taseensa kautta, että välittäen yhteistyökumppaneidensa tuotteita. Välitetyt tuotteet käsittävät luotto-, sijoitus- ja lainaturvatuotteita. OmaSp harjoittaa myös kiinnitysluottopankkitoimintaa.

OmaSp:n keskeisenä tavoitteena on palvella asiakkaita henkilökohtaisesti ja olla lähellä ja läsnä sekä digitaalisissa että perinteisissä kanavissa. OmaSp pyrkii ensiluokkaiseen asiakaskokemukseen henkilökohtaisen palvelun ja helpon saavutettavuuden kautta. Myös toiminnan ja palvelujen kehittäminen tapahtuu asiakaslähtöisesti. Henkilöstö on sitoutunutta, ja sen urakehitystä pyritään tukemaan monipuolisten tehtävien ja jatkuvan kehittymisen avulla. Merkittävä osa henkilöstöstä omistaa myös OmaSp:n osakkeita.


Oma Säästöpankki on vuonna 2009 perustettu kotimainen pankki ja Suomen suurin säästöpankki. Yhtiön liiketoiminnan fokus on perinteisessä pankkiliiketoiminnassa ja liiketoimintamalli perustuu laadukkaaseen palveluun. Yhtiöllä on myös laaja maan kattava konttoriverkosto ja konttoreilla on tärkeä rooli yhtiön liiketoiminnassa. Oma Säästöpankki toimii erillään Suomen muista säästöpankeista eikä se kuulu Säästöpankkiryhmään.