Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

OMA SÄÄSTÖPANKKI OYJ, PÖRSSITIEDOTE 10.12.2019 KLO 14.30, SISÄPIIRITIETO


Oma Säästöpankki Oyj:n yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet

Oma Säästöpankki Oyj:n (OmaSp) 7.11.2019 käynnistämät yhteistoimintaneuvottelut koskien valmistautumista toimintaympäristön muutoksiin on saatu päätökseensä. Yhteistoimintaneuvotteluissa käsiteltiin yksiköiden yhdistämistä ja muuttuvan toimintaympäristön sekä uusien toimintamallien tuomia osaamis- ja rekrytointitarpeita. Yhteistoimintaneuvotteluiden piirissä olivat konttoreista Parikkala-Imatra, Joutseno-Lappeenranta, Hammaslahti-Joensuu, Hamina-Kotka, Hauho-Hämeenlinna, Häijää-Tampere, Kurikka-Ilmajoki sekä konttoriryhmän 3 perintätoiminnot.

Yhteistoimintaneuvottelujen tuloksena kuusi pienempää konttoria yhdistetään lähistöllä oleviin suurempiin konttoreihin eli Parikkala Imatran konttoriin, Joutseno Lappeenrannan, Hammaslahti Joensuun, Hauho Hämeenlinnan, Häijää Tampereen sekä Kurikan Keskusta Ilmajoen konttoriin. Yhteistoimintaneuvotteluiden piirissä ollut Haminan konttori jatkaa toimintaansa. Lisäksi konttoriryhmän 3 perintätoiminnot organisoidaan uudelleen.

Suunnitellut toimenpiteet johtavat 8 työtehtävän vähennystarpeeseen. Lisäksi 9 henkilölle voidaan tarjota sisäistä siirtoa vastaanottaviin konttoreihin. Neuvotteluiden aikana on myös tunnistettu uusia osaamis- ja rekrytointitarpeita yritysasiakasliiketoiminnassa sekä it-toiminnoissa. Muutoksilla arvioidaan olevan noin 1 miljoonan euron säästövaikutus kuluihin vuositasolla.  Mahdolliset uudelleenjärjestelyihin liittyvät kertaluontoiset kulut ovat noin 1,4 miljoonaa euroa ja ne kirjataan vuoden 2019 viimeiseen kvartaaliin.

”Yhteistoimintaneuvotteluissa arvioitiin sekä asiakas- että henkilöstönäkökulmaa. Nykyisen konttoriverkoston asema, väestön muuttokehitys, asiakaskäyttäytymisen muutos sekä mielekäs työyhteisö olivat keskusteluiden sisältönä. Tehtävillä muutoksilla pyritään vastaamaan ennen kaikkea toimintaympäristön muutoksiin, emmekä ensisijaisesti tavoittele kustannussäästöjä. Näillä kehitystoimenpiteillä haluamme varmistaa, että pystymme jatkossakin tarjoamaan parasta mahdollista pankkipalvelua asiakkaillemme. Meille on myös erityisen tärkeää, että henkilöstömme viihtyy työssään ja kaikki kokevat tekevänsä mielekästä työtä. Pyrimme tukemaan asiakkaitamme muuttuvassa toimintaympäristössä ja selvityksessä on muun muassa asiakkaiden mahdolliset kuljetusjärjestelyt lähialueiden konttoreihin”, kertoo toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi.


Oma Säästöpankki Oyj


Lisätietoja:
Pasi Sydänlammi, toimitusjohtaja, puh +358 45 657 5506, [email protected]
Minna Sillanpää, viestintäjohtaja, puh. +358 50 66592, [email protected]

JAKELU:
Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.omasp.fi

OmaSp on kasvava suomalainen pankki ja taseen loppusummalla mitattuna Suomen suurin säästöpankki. OmaSp palvelee ympäri Suomen 38 konttorissa ja digitaalisten palvelukanavien kautta yli 136 000 henkilö- ja yritysasiakasta noin 300 asiantuntijan voimin. OmaSp keskittyy pääasiassa vähittäispankkitoimintaan ja tarjoaa asiakkailleen monipuolisia pankkipalveluja sekä oman taseensa kautta, että välittäen yhteistyökumppaneidensa tuotteita. Välitetyt tuotteet käsittävät luotto-, sijoitus- ja lainaturvatuotteita. OmaSp harjoittaa myös kiinnitysluottopankkitoimintaa.

OmaSp:n keskeisenä tavoitteena on palvella asiakkaita henkilökohtaisesti ja olla lähellä ja läsnä sekä digitaalisissa että perinteisissä kanavissa. OmaSp pyrkii ensiluokkaiseen asiakaskokemukseen henkilökohtaisen palvelun ja helpon saavutettavuuden kautta. Myös toiminnan ja palvelujen kehittäminen tapahtuu asiakaslähtöisesti. Henkilöstö on sitoutunutta, ja sen urakehitystä pyritään tukemaan monipuolisten tehtävien ja jatkuvan kehittymisen avulla. Merkittävä osa henkilöstöstä omistaa myös OmaSp:n osakkeita.

Oma Säästöpankki Oyj on Suomen suurin säästöpankki: aidosti suomalainen, kannattava ja vakavarainen. Yhtiö on vahvasti paikallinen vähittäispankki, joka toimii laajalla alueella eri puolilla Suomea.