Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Optomed Oyj        Sisäpiiritieto         8.4.2021, klo 19.30, Helsinki

Optomed nostaa vuoden 2021 näkymiään parantuneen markkinatilanteen ja erittäin vahvan vuoden alun johdosta

Optomed nostaa vuoden 2021 näkymiään parantuneen markkinatilanteen ja erittäin vahvan ensimmäisen vuosineljänneksen kasvun johdosta.
 

Seppo Kopsala, Optomedin toimitusjohtaja kommentoi:

"Optomedin vuosi on alkanut erittäin vahvalla kasvulla. Covid-19-pandemia on kiihdyttänyt diagnostiikan prosessien murrosta kohti etäseulontaa ja -seurantaa. Esimerkiksi diabeetikot kuuluvat koronaviruksen osalta korkean riskin ryhmään, joille ei suositella käyntejä ruuhkaisilla silmäklinikoilla vuosittaisissa silmätarkastuksissaan. Tilanteen ratkaisemiseksi on tarvittu uudenlaisia, etälausuntaan ja etädiagnostiikkaan perustuvia ratkaisuja, jonka vuoksi kädessä pidettävistä kameroista on tullut erittäin houkutteleva vaihtoehto useille silmäseulontoja tarjoaville toimijoille. Tämä murros näyttää siirtävän seulontaa yhä enemmän kohti perusterveydenhuoltoa, erityisesti Yhdysvaltain markkinoilla. Näkyvyys toiseen vuosipuoliskoon pysyy pandemiasta johtuen heikkona, mutta tällä hetkellä markkinan murros kohti kannettavia kameroita, etälääketieteen ohjelmistoja ja tekoälypalveluita vaikuttaa kiihdyttävän kasvuamme vuonna 2021."
Päivitetyt näkymät vuodelle 2021

Optomed odottaa liikevaihdon kasvavan vahvasti vuonna 2021 vuoteen 2020 verrattuna.
Aikaisemmat näkymät vuodelle 2021 (julkaistu 18.2.2021)
Optomed odottaa liikevaihdon kasvavan vuonna 2021 vuoteen 2020 verrattuna.

Optomed julkaisee tammi-maaliskuun 2021 osavuosikatsauksensa 6.5.2021.
 

Optomed Oyj

Lisätietoja

Seppo Kopsala, toimitusjohtaja, Optomed Oyj, [email protected]
 

Optomed lyhyesti

Optomed on suomalainen terveysteknologiayhtiö ja yksi johtavista kädessä pidettävien silmänpohjakameroiden tarjoajista. Optomed yhdistää kädessä pidettävät seulontalaitteet ohjelmistoihin ja tekoälyyn tavoitteenaan uudistaa sokeuttavien silmäsairauksien, kuten nopeasti lisääntyvän diabeettisen retinopatian diagnosointiprosessia. Optomed keskittyy liiketoiminnassaan silmäseulontalaitteiden ja ohjelmistoratkaisujen tutkimukseen ja tuotekehitystyöhön Suomessa sekä myyntiin eri kanavien kautta yli 60 maassa. Yhtiöllä on vahva patenttisalkku, joka koostuu yli 50:stä kansainvälisestä teknologiapatentista.

Optomed on suomalainen terveysteknologiayhtiö ja yksi johtavista kädessä pidettävien silmänpohjakameroiden tarjoajista. Optomed yhdistää kädessä pidettävät seulontalaitteet ohjelmistoihin ja tekoälyyn tavoitteenaan uudistaa sokeuttavien silmäsairauksien, kuten nopeasti lisääntyvän diabeettisen retinopatian diagnosointiprosessia. Optomed keskittyy liiketoiminnassaan silmäseulontalaitteiden ja ohjelmistoratkaisujen tutkimukseen ja tuotekehitystyöhön Suomessa sekä myyntiin eri kanavien kautta yli 60 maassa.