Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Optomed Oyj        Pörssitiedote         13.9.2021, klo 15:00, Helsinki

Optomedin osakkeenomistajien nimitystoimikunta

Optomedin osakasluettelon 1. syyskuuta 2021 mukaan osakkeenomistajat edustettuina yhtiön nimitystoimikunnassa ovat OP-Rahastoyhtiö Oy, Aktia Rahastoyhtiö Oy sekä Suomen Teollisuussijoitus Oy. Nämä osakkeenomistajat ovat nimenneet seuraavat henkilöt nimitystoimikuntaan:
  • Vesa Vanha-Honko, OP-Rahastoyhtiö Oy
  • Markus Lindqvist, Aktia Rahastoyhtiö Oy:
  • Keith Bonnici, Suomen Teollisuussijoitus Oy

 

Optomedin hallituksen puheenjohtaja Petri Salonen toimii nimitystoimikunnan asiantuntijajäsenenä.

Optomed Oyj:n yhtiökokouksen päätöksen mukaan nimitystoimikunta koostuu kolmen suurimman osakkeenomistajan edustajista syyskuun ensimmäisenä kaupankäyntipäivän omistustilanteen mukaan sekä hallituksen puheenjohtajasta erityisjäsenenä. Mikäli osakkeenomistaja ei halua käyttää nimeämisoikeuttaan, oikeus siirtyy seuraavaksi suurimmalle omistajalle, jolla muutoin ei olisi nimeämisoikeutta.

 

Nimitystoimikunta valmistelee hallituksen kokoonpanoa ja jäseniä sekä hallituspalkkioita koskevat ehdotukset seuraavalle yhtiökokoukselle. Nimitystoimikunta toimittaa ehdotuksensa yhtiön hallitukselle viimeistään 31.1.2022.
 

Optomed Oyj

Lisätietoja

Petri Salonen, hallituksen puheenjohtaja, Optomed Oyj, [email protected]

Sakari Knuutti, lakiasiainjohtaja, Optomed Oyj, [email protected]

Optomed lyhyesti

Optomed on suomalainen terveysteknologiayhtiö ja yksi johtavista kädessä pidettävien silmänpohjakameroiden tarjoajista. Optomed yhdistää kädessä pidettävät silmänpohjakamerat ohjelmistoihin ja tekoälyyn tavoitteenaan uudistaa sokeuttavien silmäsairauksien, kuten nopeasti lisääntyvän diabeettisen retinopatian diagnosointiprosessia. Optomed keskittyy liiketoiminnassaan silmäseulontalaitteiden ja ohjelmistoratkaisujen tutkimukseen ja tuotekehitystyöhön Suomessa sekä myyntiin eri kanavien kautta yli 60 maassa.

Optomed on suomalainen terveysteknologiayhtiö ja yksi johtavista kädessä pidettävien silmänpohjakameroiden tarjoajista. Optomed yhdistää kädessä pidettävät seulontalaitteet ohjelmistoihin ja tekoälyyn tavoitteenaan uudistaa sokeuttavien silmäsairauksien, kuten nopeasti lisääntyvän diabeettisen retinopatian diagnosointiprosessia. Optomed keskittyy liiketoiminnassaan silmäseulontalaitteiden ja ohjelmistoratkaisujen tutkimukseen ja tuotekehitystyöhön Suomessa sekä myyntiin eri kanavien kautta yli 60 maassa.