Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Preato Capital AB:n pakollinen julkinen ostotarjous Yleiselektroniikka Oyj:n osakkeista alkaa 24.7.2019

Pörssitiedote 22.7.2019 klo15:30

Ei julkistettavaksi tai levitettäväksi suoraan tai välillisesti Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Uuteen-Seelantiin, Australiaan, Japaniin, Hongkongiin, Singaporeen tai Etelä-Afrikkaan tai mihinkään muuhun valtioon, jossa levittäminen tai julkistaminen olisi lainvastaista.

Preato Capital AB (”Preato Capital” tai ”Tarjouksentekijä”) julkisti 12.7.2019 pakollisen julkisen ostotarjouksen Yleiselektroniikka Oyj:n (”Yleiselektroniikka” tai ”Yhtiö”) osakkeista (”Ostotarjous”). Preato Capital omistaa tämän tiedotteen päivämääränä yhteensä 1 567 224 Yleiselektroniikan osaketta, mikä vastaa 61,16 prosenttia kaikista Yhtiön osakkeista ja niiden tuottamista äänistä. Yhtiöllä on tämän tiedotteen päivämääränä hallussa 9 289 kappaletta omia osakkeitaan, mikä vastaa noin 0,36 prosenttia Yhtiön kaikista osakkeista ja äänistä. Ostotarjouksessa tarjottava käteisvastike on 8,70 euroa jokaisesta Yleiselektroniikan osakkeesta, jonka osalta Ostotarjous on sen ehtojen mukaisesti pätevästi hyväksytty eikä hyväksyntää ole pätevästi peruutettu.

Yleiselektroniikka on tänään saanut Preato Capitalilta Ostotarjousta koskevan tiedotteen, jonka mukaan Finanssivalvonta on tänään hyväksynyt Ostotarjoukseen liittyvän tarjousasiakirjan. Preato Capitalin tiedotteen
mukaan tarjousaika alkaa 24.7.2019 klo 9.30 (Suomen aikaa) ja päättyy 15.8.2019 klo 16.00 (Suomen aikaa), ellei Tarjousaikaa jatketa tai keskeytetä Ostotarjouksen ehtojen mukaisesti. Tarjousaika on kuitenkin vähintään kolme (3) viikkoa. Tarjouksentekijä pidättää itsellään oikeuden hankkia Yhtiön osakkeita tarjousaikana ja/tai tarjousajan jälkeen julkisessa kaupankäynnissä Helsingin Pörssissä tai muutoin.

Preato Capitalin tänään julkistaman tiedotteen mukaan Tarjousasiakirja on saatavilla suomenkielisenä arviolta 22.7.2019 alkaen internetissä osoitteessa https://www.taalerikapitaali.com/yleiselektroniikka-oyj-ostotarjous sekä arviolta 23.7.2019 alkaen Nasdaq Helsinki Oy:n toimipaikasta osoitteessa Fabianinkatu 14, 00130 Helsinki.

Preato Capitalin edellä mainittu tiedote, joka sisältää myös Ostotarjouksen ehdot, on kokonaisuudessaan liitetty tämän pörssitiedotteen liitteeksi.

Yleiselektroniikan hallitus arvioi 12.7.2019 tiedottamansa mukaisesti Ostotarjousta ja kartoittaa vaihtoehtoja osakkeenomistajien kannalta parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Yleiselektroniikan hallitus tulee antamaan lausuntonsa arviolta samana päivänä kuin Yhtiön puolivuosikatsaus julkistetaan, 6.8.2019.

Yhtiön hallitus on nimittänyt taloudelliseksi neuvonantajakseen ja fairness opinion -lausunnon laatijaksi Sisu Partners Oy:n. Yhtiön oikeudellisena neuvonantajana toimii Borenius Asianajotoimisto Oy.

Liite: Preato Capital AB:n tiedote kokonaisuudessaan

Lisätietoa:
CEO Janne Silvennoinen
tel. +358 10 2891 292 tai +358 400 734 422

Jakelu:
Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet

www.yeint.fi

Yleiselektroniikka lyhyesti:
Yleiselektroniikka on Pohjois-Euroopan vanhin itsenäinen elektroniikan komponenttien jakelija. Käytämme markkinoinnissa Suomen ulkopuolella YE International nimeä̈. Vuonna 1969 Yleiselektroniikka aloitti myymälätoiminnan Helsingin keskustassa. Noista ajoista yritys on muuttunut paljon, vaikka edelleenkin myymälät ovat osa liiketoimintaamme. Toimimme 5 maassa ja meitä on 229 henkeä̈. Palvelemme asiakkaitamme maailmanlaajuisesti tuotannon siirtyessä̈ maasta toiseen. Yleiselektroniikka Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä.

HUOMAUTUS

TÄTÄ TIEDOTETTA EI SAA JULKAISTA TAI MUUTOIN LEVITTÄÄ, KOKONAAN TAI OSITTAIN, SUORAAN TAI VÄLILLISESTI, YHDYSVALLOISSA, KANADASSA, JAPANISSA, AUSTRALIASSA, ETELÄ-AFRIKASSA TAI HONGKONGISSA TAI MILLÄÄN MUULLA ALUEELLA, JOSSA OSTOTARJOUS OLISI SOVELTUVAN LAIN VASTAINEN.

TÄMÄ TIEDOTE EI OLE TARJOUSASIAKIRJA EIKÄ SELLAISENAAN MUODOSTA TARJOUSTA TAI KEHOTUSTA TEHDÄ MYYNTITARJOUSTA. ERITYISESTI TÄMÄ TIEDOTE EI OLE TARJOUS MYYDÄ TAI TARJOUSPYYNTÖ OSTAA TÄSSÄ TIEDOTTEESSA KUVATTUJA ARVOPAPEREITA, EIKÄ OSTOTARJOUKSEN LAAJENNUS YHDYSVALTOIHIN, KANADAAN, JAPANIIN, AUSTRALIAAN, ETELÄ-AFRIKKAAN TAI HONGKONGIIN. SIJOITTAJIEN TULEE HYVÄKSYÄ OSAKKEITA KOSKEVA OSTOTARJOUS YKSINOMAAN TARJOUSASIAKIRJAAN SISÄLLYTETTYJEN TIETOJEN POHJALTA. TARJOUKSIA EI TEHDÄ SUORAAN TAI VÄLILLISESTI MILLÄÄN ALUEILLA, JOILLA TARJOAMINEN TAI TARJOUKSEEN OSALLISTUMINEN OLISI SOVELTUVAN LAIN VASTAISTA TAI MIKÄLI ALUEELLA VAADITAAN TARJOUSASIAKIRJAN JULKISTAMISTA TAI REKISTERÖINTEJÄ TAI TARJOUKSEN TEKEMISEEN KOHDISTUU MUITA VAATIMUKSIA SUOMESSA OSTOTARJOUKSEEN LIITTYVIEN VAATIMUSTEN LISÄKSI.

Liite

YE International on suomalainen Helsingin Pörssissä noteerattu elektroniikka-alan yritys. Yhtiön palveluksessa on noin 208 henkilöä, joista noin 50 Suomessa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2016 oli 40,3 M€ . Yrityksen pääkonttori on Espoossa, minkä yhteydessä sijaitsee myös myymälä ja tuotevarasto. 47 vuoden aikana Yleiselektroniikka / YE International on kehittynyt yhdeksi Suomen merkittävimmistä komponentti- ja tuotantolaitetoimittajista vaativiin elektroniikka- ja tietoliikennekohteisiin.