Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Savosolar Oyj
Yhtiötiedote            18.10.2021 klo 15.15 (CEST)

Savosolar on luovuttanut asiakkaalle Ponsissa, Ranskassa aurinkokaukolämpökeräinkentän

Savosolar on luovuttanut aurinkokaukolämpökentän Ranskan Ponsissa newHeat SAS:lle, joka on toiminut projektikehittäjänä, omistaa laitoksen ja myy lämpöä Ponsin kaupungin kaukolämpöyhtiölle. Savosolarin osuus sisälsi aurinkokeräinkentän toimituksen ja asennuksen putkistoineen.

Tämän projektin toimitussopimus julkistettiin marraskuussa 2020, ja toimituksen arvon on noin   0,7 miljoonaa euroa. Keräinkentän koko on noin 1 700 m2, ja siinä on käytetty kaksilasisia Savo 15DG keräimiä, jotka on lämmöntuoton maksimoimiseksi asennettu yhdellä akselilla aurinkoa seuraavaan telineeseen. Laitos tuottaa n. 1 000 MWh vuodessa, mikä tarkoittaa noin 275 tonnia vähemmän hiilidioksidipäästöjä vuosittain verrattuna maakaasun käyttöön.

Savosolarin toimitusjohtaja Jari Varjotie: ”On hienoa nähdä, että Ranskassa otetaan käyttöön suuri aurinkolämpöjärjestelmä nyt myös kaukolämpöön. Olen erittäin ylpeä siitä, että olemme osa tätä aidosti puhdasta lämpöä tuottavan järjestelmän toimitusta newHeat:lle, varsinkin kun tämä on uusi erinomainen referenssi aurinkoa seuraavien trackereiden hyödyntämisestä osana aurinkolämpöjärjestelmiämme. On myös erittäin positiivista, että uusi Ponsin laitos näyttää mallia ja edesauttaa omalta osaltaan merkittävästi hiilidioksidipäästöjen vähentämistä, minkä eteen tällä hetkellä tehdään töitä kaikkialla maailmassa.”

SAVOSOLAR OYJ

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Jari Varjotie
Puh: +358 400 419 734
Sähköposti: [email protected]

Savosolar lyhyesti

Savosolarin erittäin tehokkaat keräimet ja suuren mittakaavan aurinkolämpöjärjestelmät ovat vieneet aurinkolämpöenergiateknologian aivan uudelle tasolle. Yhtiön keräimissä on patentoidut, nanopinnoitetut suoravirtausabsorberit, ja tällä johtavalla teknologialla Savosolar auttaa asiakkaitaan tuottamaan puhdasta ja kilpailukykyistä energiaa. Savosolarin visio on olla ensisijainen valinta tehokkaiden aurinkolämpöjärjestelmien toimittajana maailmanlaajuisesti. Yhtiö keskittyy suuren mittakaavan projekteihin kaukolämmön tuotannossa, teollisuuden prosessilämmityksessä ja kiinteistöjärjestelmissä – eli markkinoihin, joissa on iso nopean kasvun potentiaali. Yhtiö toimittaa ensisijaisesti kokonaisia järjestelmiä suunnittelusta asennukseen käyttäen parhaita paikallisia yhteistyökumppaneita. Savosolar on tunnustetusti alan innovatiivisin yritys ja haluaa pysyäkin sellaisena. Yhtiö on myynyt ja toimittanut tuotteitaan lähes 20 maahan neljällä mantereella. Savosolarin osake on listattu Nasdaq First North Growth Market Swedenissä tunnuksella SAVOS ja Nasdaq First North Growth Market Finlandissa tunnuksella SAVOH. www.savosolar.com.

Yhtiön Hyväksytty Neuvonantaja on Augment Partners AB, [email protected], puh. +46 8 604 22 55.


Savosolar on vuonna 2008 perustettu suomalainen, Nasdaq First North Growth Market Swedenissä ja Nasdaq First North Growth Market Finlandissa listattu osakeyhtiö, joka suunnittelee ja toimittaa kaukolämmön tuottajille ja teollisuudelle suuria aurinkolämpöjärjestelmiä. Järjestelmät perustuvat Savosolarin kehittämiin aurinkolämpökeräimiin, joissa on Savosolarin omat nanopinnoitetut suoravirtausabsorberit.