Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Heeroksen tammi-syyskuun liikevaihto kasvoi 22 % edellisvuodesta ja käyttökatemarginaalin (EBITDA, %:a liikevaihdosta) ja liikevaihdon kasvuprosentin yhteissumma oli 39 %. Kuten Q3-liiketoimintakatsauksessa arvioimme, pk-yritysten talouskehitystä on ollut vaikea ennakoida.

Uusmyynnin tarjouskanta on edelleen vahva, mutta asiakkaiden päätöksenteossa on lisääntynyttä varovaisuutta. Jatkuvan liikevaihdon kasvuvauhti on hidastunut ja käyttöönottoihin liittyvä projektilaskutus on jäänyt tavoitteista. Lisäksi Suomen heikkenevä talousympäristö heijastuu osto- ja myyntilaskujen transaktiovolyymiin.

Näiden syiden takia Heeros muuttaa vuodelle 2022 annettua taloudellista ohjeistustaan.

Uusi taloudellinen ohjeistus vuodelle 2022:

Heeros odottaa käyttökatemarginaalin (EBITDA, %:a liikevaihdosta) ja liikevaihdon kasvuprosentin yhteissumman (Rule of 40) olevan noin 40 % tilikaudella 2022.

Aiempi ohjeistus, julkaistu 3.2.2022 ja toistettu viimeksi 13.10.2022:

Heeros odottaa nostavansa käyttökatemarginaalin (EBITDA, %:a liikevaihdosta) ja liikevaihdon kasvuprosentin yhteissumman (Rule of 40) yli 40 %:n tasolle tilikaudelta 2022.

Heeros on vuonna 2000 perustettu ohjelmistoyhtiö, joka kehittää ja markkinoi digitaalisia yritysohjelmistoratkaisuja. Yhtiö tarjoaa pilvipalveluna (SaaS) yritysohjelmistoja liiketoimintaprosessien tueksi. Tuoteportfolio kattaa digitaalisen taloushallinnon lisäksi toiminnanohjauksen ja henkilöstöhallinnon ratkaisut sekä itsepalveluratkaisut pienyrityksille. Heeros toimii tällä hetkellä pääasiassa Suomen markkinalla, mutta sillä on liiketoimintaa myös muualla Euroopassa.