Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

STORA ENSO OYJ SIJOITTAJAUUTISET 11.11.2020 klo 9.00

Stora Enso on päivittänyt strategiaansa ja tiettyjä taloudellisia tavoitteitaan tukeakseen konsernin kasvun ja arvonluonnin painopisteitä. Päivitetty strategia ja taloudelliset tavoitteet esitellään tänään Stora Enson pääomamarkkinapäivän webcast-lähetyksessä. Esitykset käsittelevät konsernin kolmea kasvun painopistealueetta, markkinoiden kasvutekijöitä ja viimeaikaisista metsän käyvän arvon muutosta sekä investointien painopistealueita.
"Olemme uudistaneet strategiaamme ja pitkän tähtäimen taloudellisia tavoitteitamme, jotta liiketoimintamme tukisi paremmin kasvua ja arvonluontia. Samalla jatkamme arvon luomista biotaloudessa uusiutuvilla tuotteillamme, jotka ratkaisevat globaaleja kestävyyshaasteita. Keskitymme vastaamaan asiakkaidemme vaatimuksiin ympäristöystävällisistä ja kiertotalouteen perustuvista ratkaisuista ja panostamme innovaatioihin," sanoo toimitusjohtaja Annica Bresky.
Stora Ensolla on jatkossa kolme kasvun painopistealuetta:
 

  • Packaging Materials ja Packaging Solutions, joita ohjaavat muovittomien ja ympäristöystävällisten, kiertotalouden näkökulmasta suunniteltujen pakkausten suuri kysyntä. Olemme markkinajohtajia ja näemme houkuttelevia investointimahdollisuuksia.
  • Wood Products -divisioonaan kuuluva Building Solutions, jota ohjaavat puurakennusten kasvavat markkinat. Tarjoamme vaihtoehtoja fossiilipohjaisille rakennusmateriaaleille ja olemme johtava globaali toimittaja.
  • Biomaterials -divisioonassa innovaatio-ohjelmamme keskittyy ligniiniin, ja innovaatiot kohdistuvat vahvaan kasvuun uusissa sovelluksissa ja uusilla markkinoilla.
Arvonluontimme pohjana toimivat ja kasvualueitamme tukevat:
  • Merkittävät metsävaramme, jotka takaavat uusiutuvan ja hinnaltaan kilpailukykyisen kuidun.
  • Wood Products -divisioonan sahat, jotka tuottavat kuitua sellutehtaillemme sekä toimivat kasvupohjana Building Solutionsille.
  • Sellutehtaamme, jotka tukevat kartonki- ja paperituotantoamme. Latinalaisessa Amerikassa sijaitsevat erittäin kilpailukykyiset eukalyptussellutehtaat ja pohjoismaiset erikoissellutehtaat tuottavat vahvaa kassavirtaa.
Paper-divisioona jatkaa toimintaansa kassavirran maksimoimiseksi supistuvilla markkinoilla.  

"Tiivistetysti, keskitymme johtaviin asemiin ja kasvun kiihdyttämiseen Packaging Materials- ja Packaging Solutions -divisioonissa sekä Building Solutionsissa ja Biomaterialsin innovaatioissa. Innovaatiohankkeemme tulevat keskittymään uusiin, vastuullisiin pakkausmateriaaleihin ja barrier-päällysteisiin sekä ligniinin tarjoamiin mahdollisuuksiin biokemiassa. Metsämme, perinteiset puutuotteemme ja markkinasellu muodostavat perustan konsernimme arvonluonnille", Annica Bresky toteaa.
Investointiennuste vuodelle 2021
Konsernin investointiennuste vuodelle 2021 on noin 675-725 miljoonaa euroa. Konserni investoi valikoivasti edellä mainittuihin kasvun painopistealueisiin. Poistojen ja biologisten hyödykkeiden arvon operatiivisen alentumisen odotetaan olevan noin 600-640 miljoonaa euroa vuonna 2021.

Stora Enson pitkän tähtäimen taloudelliset tavoitteet
Stora Enso on päivittänyt pitkän tähtäimen taloudellisia tavoitteitaan. Konsernitasolla on uusia kasvua ja sijoitetun pääoman tuottoa (ROCE) koskevia tavoitteita. Myös Packaging Solutionsin ja Forestin divisioonakohtaiset tavoitteet muuttuvat. Lisäksi osinkopolitiikkaa on päivitetty niin, että tavoitteena on jakaa 50 % osakekohtaisesta tuloksesta ilman käyvän arvon muutoksia suhdannekierron aikana. Muut tavoitteet pysyvät ennallaan.
 

KPI Uusi tavoite Vertailu edellisiin
tavoitteisiin
Konserni Osinko* Jakaa 50 % Jakaa 50 %
osakekohtaisesta osakekohtaisesta
tuloksesta ilman tuloksesta ilman
käyvän arvon käyvän arvon muutoksia
muutoksia suhdannekierron aikana
suhdannekierron
aikana
Kasvu** > 5 % vuodessa Kasvaa vastaavia
markkinoita nopeammin
Nettovelka/operatiivin < 2,0x Ei muutosta

en EBITDA
Nettovelkaantumisaste < 60 % Ei muutosta
Operatiivinen ROCE > 13 % > 13 %, mutta
ilman Forest sisältäen Forest
-divisioonaa -divisioonan
Packaging Operatiivinen ROOC > 20 % Ei muutosta
Materials
Packaging Operatiivinen ROOC > 25 % Operatiivinen ROOC >
Solutions 30 %
Biomaterials Operatiivinen ROOC > 15 % Ei muutosta
Wood Operatiivinen ROOC > 20 % Ei muutosta
Products
Forest Operatiivinen ROCE > 3,5 %*** Operatiivinen ROOC > 5
%
Paper Investointien > 7 % Ei muutosta
rahavirta

*Vuosittainen osinko **Ilman Paper-divisioonaa ***Sisältäen laskennallisen verovelan
*Vuosittainen osinko **Ilman Paper-divisioonaa ***Sisältäen laskennallisen verovelan
ROCE = sijoitetun pääoman tuotto
ROOC = sidotun pääoman tuotto

Pääomamarkkinapäivän webcast
Stora Enso järjestää tänään pääomamarkkinapäivän webcast-lähetyksenä. Tervetuloa seuraamaan esityksiä suorassa verkkolähetyksessä, joka alkaa klo 14.00 (klo 13.00 CET, 12.00 UTC ja klo 07.00 EST) ja päättyy noin klo 17.00. Lähetyksessä esiintyvät toimitusjohtaja Annica Bresky ja talousjohtaja Seppo Parvi. Lähetystä voi seurata osoitteessa: https://storaenso.videosync.fi/2020-cmd.
Lisätietoja:
Satu Härkönen
viestintäjohtaja
Suomen mediasuhteet
puh. 040 832 7458
Sijoittajatiedustelut:
Ulla Paajanen
sijoittajasuhdejohtaja
puh. 040 763 8767

Stora Enso on pakkaus-, biomateriaali-, puutuote- ja paperiteollisuuden uusiutuvien tuotteiden maailmanlaajuinen toimittaja osana biotaloutta. Uskomme, että kaikki, mikä tänään valmistetaan uusiutumattomista materiaaleista, voidaan huomenna valmistaa puusta. Konsernin palveluksessa on noin 25 000 henkilöä yli 30 maassa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 10,1 miljardia euroa. Stora Enson osakkeet noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä (STEAV, STERV) ja Nasdaq Stockholm AB:ssa (STE A, STE R). Lisäksi Stora Enson ADR-todistuksilla (SEOAY) käydään kauppaa Yhdysvalloissa. storaenso.com

 

STORA ENSO OYJ

Stora Enso on vuonna 1998 perustettu yhtiö, joka kehittää ja valmistaa puuhun ja biomassaan perustuvia ratkaisuja maailmanlaajuisesti monien eri alojen toimijoille ja moniin käyttökohteisiin. Yhtiön ratkaisuja on käytössä monilla aloilla, kuten rakennusalalla, vähittäiskaupassa, elintarvike- ja panimoteollisuudessa, tehdasteollisuudessa, julkaisualalla, lääketeollisuudessa, kosmetiikkateollisuudessa, makeisteollisuudessa, hygieniatuotteissa ja tekstiileissä. Konsernissa työskentelee ihmisiä yli 30 maassa, ja yhtiö on julkisesti noteerattu Helsingin ja Tukholman pörsseissä.