Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

STORA ENSO OYJ SIJOITTAJAUUTISET 18.12.2020 klo 15.15

Stora Enso on allekirjoittanut sopimuksen Etelä-Ruotsin Hallandissa sijaitsevien metsien myymisestä metsärahasto Silvestica Green Forest AB:lle. Kauppa on osa yhtiön metsäomaisuuden optimointia. Myytävän metsän kokonaispinta-ala on noin 5 200 hehtaaria ja myyntihinta on noin 940 miljoonaa kruunua (90 miljoonaa euroa).
Kauppa on osa Stora Enson ydinliiketoimintaan kuulumattoman omaisuuden myyntiä. Metsät sijaitsevat maantieteellisesti kaukana Stora Enson muista metsämaista, mikä rajoittaa mittakaavaetuja. Nyt tehtävällä kaupalla ei ole vaikutusta Etelä-Ruotsissa sijaitsevaan Hylten tehtaaseen, joka käyttää muita puunhankintalähteitä tuotannossaan. Myytävät metsät vastaavat alle 0,5 prosenttia Stora Enson koko metsäomaisuudesta Ruotsissa.
Kaupan käteisvastike on 90 miljoonaa euroa. Stora Enso kirjaa Forest-divisioonan vuoden 2021 ensimmäisen neljänneksen operatiiviseen liiketulokseen noin 70 miljoonan euron voiton, joka perustuu omaisuuserien alkuperäisiin hankintamenoihin. IFRS:n mukainen voitto on noin 30 miljoonaa euroa, mikä perustuu arvioituun IFRS-kirjanpitoarvoon luovutuspäivänä.
Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2021 ensimmäisen neljänneksen aikana.

Lisätietoja:
Satu Härkönen
viestintäjohtaja
Suomen mediasuhteet
puh. 040 832 7458
Sijoittajatiedustelut:
Ulla Paajanen
sijoittajasuhdejohtaja
puh. 040 763 8767

 

Stora Enso on pakkaus-, biomateriaali-, puutuote- ja paperiteollisuuden uusiutuvien tuotteiden maailmanlaajuinen toimittaja osana biotaloutta. Uskomme, että kaikki, mikä tänään valmistetaan uusiutumattomista materiaaleista, voidaan huomenna valmistaa puusta. Konsernin palveluksessa on noin 25 000 henkilöä yli 30 maassa. Vuonna 2019 liikevaihtomme oli 10,1 miljardia euroa. Stora Enson osakkeet noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä (STEAV, STERV) ja Nasdaq Stockholm AB:ssa (STE A, STE R). Lisäksi Stora Enson ADR-todistuksilla (SEOAY) käydään kauppaa Yhdysvalloissa. storaenso.com
 

STORA ENSO OYJ

Stora Enso on vuonna 1998 perustettu yhtiö, joka kehittää ja valmistaa puuhun ja biomassaan perustuvia ratkaisuja maailmanlaajuisesti monien eri alojen toimijoille ja moniin käyttökohteisiin. Yhtiön ratkaisuja on käytössä monilla aloilla, kuten rakennusalalla, vähittäiskaupassa, elintarvike- ja panimoteollisuudessa, tehdasteollisuudessa, julkaisualalla, lääketeollisuudessa, kosmetiikkateollisuudessa, makeisteollisuudessa, hygieniatuotteissa ja tekstiileissä. Konsernissa työskentelee ihmisiä yli 30 maassa, ja yhtiö on julkisesti noteerattu Helsingin ja Tukholman pörsseissä.