Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Tokmanni Group Oyj        Pörssitiedote        31.1.2020 klo 10.00

Tokmanni Group Oyj:n osakkeenomistajien nimitystoimikunta ehdottaa varsinaiselle yhtiökokoukselle, että hallituksen jäsenten lukumäärä pysyy ennallaan ja on kuusi.

Nimitystoimikunta ehdottaa, että hallituksen nykyisistä jäsenistä hallitukseen valitaan uudelleen Juha Blomster, Thérèse Cedercreutz, Erkki Järvinen, Seppo Saastamoinen ja Harri Sivula.

Nimitystoimikunta ehdottaa, että hallitukseen valitaan uutena jäsenenä Ulla Lettijeff.

Ulla Lettijeff (s.1967, diplomi-insinööri) aloittaa Finavialla Helsinki-Vantaan lentoaseman johtajana ja johtoryhmän jäsenenä 6.2.2020. Lettijeff on tehnyt pitkän uran Fiskars Groupissa eri johtotehtävissä. Viimeksi hän on vetänyt yhtiön Living-liiketoimintayksikköä ja toiminut sitä ennen yksikön toimitusketjusta vastaavana johtajana. Ennen Fiskarsia Lettijeff on työskennellyt useissa tehtävissä Nokiassa, muun muassa Nokia Networksin Espoon tehtaan johtajana.

Kaikki ehdokkaat ovat antaneet suostumuksensa tehtäviin. Ehdokkaiden hallitustyöskentelyn kannalta olennaiset tiedot löytyvät Tokmanni Group Oyj:n internetsivuilta osoitteesta https://ir.tokmanni.fi/fi/investors/corporate-governance/general-meeting/yhtiokokous2020.

Kaikki ehdolla olevat henkilöt ovat riippumattomia yhtiöstä ja merkittävistä osakkeenomistajista lukuun ottamatta Seppo Saastamoista, joka on ei-riippumaton yhtiöstä ja sen merkittävistä osakkeenomistajista.

Nimitystoimikunta ehdottaa varsinaiselle yhtiökokoukselle, että hallituksen puheenjohtajana jatkaa Seppo Saastamoinen.

Hallituksen jäsenten palkkiot

Osakkeenomistajien nimitystoimikunta ehdottaa varsinaiselle yhtiökokoukselle hallituksen jäsenten palkkioina maksetaan seuraavaa:
  • Hallituksen puheenjohtajalle maksetaan vuosipalkkiona 84 000 euroa,
  • Hallituksen jäsenelle maksetaan vuosipalkkiona 30 000 euroa.
Lisäksi ehdotetaan, että hallituksen puheenjohtajalle ja jäsenille maksetaan kokouspalkkio kutakin hallituksen kokousta kohden seuraavasti:
  • 1 000 euroa niille hallituksen jäsenille, joiden kotipaikka on Suomessa,
  • 2 000 euroa niille hallituksen jäsenille, joiden kotipaikka on muualla Euroopassa ja
  • 3 000 euroa niille hallituksen jäsenille, joiden kotipaikka on Euroopan ulkopuolella.

Lisäksi talous- ja tarkastusvaliokunnan puheenjohtajalle maksetaan kuukausipalkkiona 1 000 euroa kuukaudelta.

Hallituksen jäsenten vuosipalkkio maksetaan yhtiön osakkeina ja rahana siten, että noin 40 %:lla vuosipalkkion määrästä hankitaan hallituksen jäsenille yhtiön osakkeita ja loput maksetaan rahana. Yhtiö vastaa osakkeiden hankinnasta aiheutuvista kuluista ja varainsiirtoverosta. Hallituksen jäsenelle hankittuja osakkeita ei voi luovuttaa ennen kuin ostopäivästä on kulunut 3 vuotta tai ennen kuin hallituksen jäsenen jäsenyys hallituksessa on päättynyt, riippuen siitä kumpi ajankohdista on aikaisempi.

Hallitusten jäsenten kokouspalkkio ja talous- ja tarkastusvaliokunnan puheenjohtajan palkkio maksetaan rahana.

Nimitystoimikunnan ehdotukset sisällytetään yhtiökokouskutsuun.

Nimitystoimikunnan kokoonpano

Osakkeenomistajien nimitystoimikuntaan kuuluvat Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elon nimeämänä edustajana Hanna Hiidenpalo, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varman nimeämänä edustajana Hanna Kaskela, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Ilmarisen nimeämänä edustajana Esko Torsti, Takoa Invest Oy:n nimeämänä edustajana Jari Sonninen sekä asiantuntijajäsenenä Seppo Saastamoinen. Jari Sonninen toimii nimitystoimikunnan puheenjohtajana.

TOKMANNI GROUP OYJ

Lisätietoja

Mika Rautiainen, toimitusjohtaja
puh. 020 728 6061, mika.rautiainen(at)tokmanni.fi

Tokmanni on Suomen suurin halpakauppa myymälöiden määrällä ja liikevaihdolla mitattuna. Vuonna 2018 Tokmannin liikevaihto oli 870,4 miljoonaa euroa ja sillä oli noin 3 600 työntekijää. Tokmanni on Suomen ainoa valtakunnallinen halpakauppa, ja sillä on eri puolilla Suomea lähes 200 myymälää.

Jakelu

Nasdaq Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet

Tokmanni on Suomen suurin halpakauppa myymälöiden määrällä ja liikevaihdolla mitattuna. Vuonna 2018 Tokmannin liikevaihto oli 870,4 miljoonaa euroa ja sillä oli noin 3 600 työntekijää. Tokmanni on Suomen ainoa valtakunnallinen halpakauppa, ja sillä on lähes 200 myymälää eri puolilla Suomea.