Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Uponor Oyj, Sijoittajauutinen, 28.2.2023 klo 15.30

Uponor sulkee Ehingenin tehtaansa Saksassa

Osana äskettäin julkistettua globaalia muutosohjelmaa Uponor on päättänyt sulkea kokoonpanotehtaansa Ehingenissä, Saksassa, ja siirtää kokoonpanotoiminnan yhtiön Puolassa sijaitsevaan tehtaaseen. Ehingenin tehdas kuuluu Talotekniikka – Eurooppa -divisioonalle. Tehdas suljetaan maaliskuun 2023 loppuun mennessä ja sen sulkeminen vaikuttaa noin 30 työntekijään.

Uponorin globaalin muutosohjelman tavoitteena on vahvistaa yhtiön toimintavarmuutta ja pitkän aikavälin kilpailukykyä. Tärkeä osa ohjelmaa on tunnistaa tehostamismahdollisuuksia yhtiön toiminnassa ja tuotantorakenteessa.

Saksan Ehingenissä sijaitseva tehdas on erikoistunut lämmityksen jakotukkien ja jakotukkitelineiden kokoamiseen Euroopan markkinoille. Ehingenin jakotukkien kokoonpanokapasiteetin yhdistäminen Puolan Świebodzicessä sijaitsevaan kokoonpanotoimintaan mahdollistaa mittakaavaetuja ja tehostaa osaamisen kehittämistä. Asiakkaita palvelevat toiminnot, jotka työllistävät 70 henkilöä, säilyvät Ehingenissä osana Uponorin Saksan myyntiorganisaatiota.

‟Keskittämällä osaamisemme ja toteuttamalla mittakaavaetuja suuremmassa kokoonpanoyksikössä emme vain paranna tehtaan käyttöä, vaan myös yksinkertaistamme tuotantoketjuamme ja laadunhallintaamme. Samalla koko arvoketjusta saatavat tehokkuushyödyt voidaan ohjata innovaatioihin ja asiakaspalvelun parantamiseen”, sanoo Thomas Fuhr, Uponorin teknologiajohtaja. ‟Rakenteiden yksinkertaistaminen ja prosessiemme harmonisointi ovat uuden konserninlaajuisen toimintamallimme keskiössä. Toimintamalli vahvistaa Uponorin toimintavarmuutta ja varmistaa kasvustrategiamme toteuttamisen.”

Lisätietoja:
Franciska Janzon
Konserniviestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja
Uponor Oyj
Puh. 020 129 2821

JAKELU:
Nasdaq Helsinki
Tiedotusvälineet
www.uponorgroup.com

Uponor lyhyesti
Uponor on yksi johtavista kansainvälisistä toimijoista, jonka ratkaisut kuljettavat vettä tehokkaasti ja varmasti kaupungeissa, rakennuksissa ja kodeissa. Autamme asiakkaitamme asunto-, liike- ja julkisessa rakentamisessa, kunnissa sekä vesi- ja voimalaitoksissa parantamaan tuottavuuttaan, sekä pyrimme jatkuvasti löytämään uusia tapoja veden vastuulliseen säästämiseen, käsittelyyn ja jakeluun, mikä parantaa viihtyvyyttä, terveyttä ja tehokkuutta. Turvallisia käyttövesiratkaisujamme, energiatehokkaita lämmitys- ja viilennysjärjestelmiämme sekä luotettavia yhdyskuntatekniikan ratkaisujamme myydään yli 80 maassa. Uponorin palveluksessa on noin 4 000 ammattilaista 26 maassa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Vuonna 2022 yhtiön liikevaihto oli noin 1,4 miljardia euroa. Uponor Oyj:n pääkonttori sijaitsee Suomessa ja yhtiö on listattu Nasdaq Helsingissä. www.uponorgroup.com


Uponor on vuonna 1918 perustettu yritys, joka kehittää veteen liittyviä ratkaisuja. Yhtiön tuotteet ja palvelut liittyvät turvalliseen veden jakeluun, energiatehokkaaseen lämmitykseen ja viilennyksee. Uponorin asiakkaat ovat asunto-, liike- ja julkisessa rakentamisessa, teollisuudessa, kunnissa sekä vesi- ja voimalaitoksissa työskenteleviä toimijoita. Uponorin palveluksessa on lähes 4000 ammattilaista 26 maassa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.