Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Viking Line Abp                        SISÄPIIRITIETO                         08.12.2022, klo 16.30
Viking Line myy Rosellan osana laivastonsa modernisointia

Viking Line on sopinut M/S Rosellan myynnistä kreikkalaisille Aegean Sealines Maritime Co. Pitkään palvellut Rosella on liikennöinyt Viking Linen laivastossa vuodesta 1980.

Aluksen liikenne Viking Linella on tullut päätökseensä. Vaikka alusta on ylläpidetty huolellisesti ja se on hyvässä kunnossa, se ei tulevaisuudessa enää täytä Viking Linen korkeita vaatimuksia minimaalisesta ympäristövaikutuksesta, erityisesti hiilidioksidipäästöjen osalta.

Rosella tulee siirtymään Kreikan lipun alle ja liikennöimään Egeanmerellä.

Viking Line on määrätietoisesti pyrkinyt modernisoimaan laivastoaan ja arvioi vaihtoehtoisia ratkaisuja Ruotsiin suuntautuvaan lyhytreittiliikenteeseen.

Myyntihinta on 11.250.000 euroa ja tuottaa noin 8.600.000 euroa kirjanpidollista voittoa vuoden 2023 ensimmäisellä neljänneksellä. Aluksen liikennöinti päättyy 8. tammikuuta 2023. Toimitus tapahtuu tammikuun 2023 jälkipuoliskolla.

Rosellan myynti vaikuttaa Viking Linen henkilökunnan määrään, minkä seurauksena tullaan aloittamaan muutosneuvottelut.
Viking Line Abp
Jan Hanses
Toimitusjohtaja

Viking Line on vuonna 1959 perustettu varustamokonserni, joka liikennöi Itämerellä. Yhtiö harjoittaa laivaliikennettä aluksillaan Amorella, Gabriella, Mariella, Rosella, Viking Cinderella, Viking Grace ja Viking XPRS. Yhtiön alukset liikennöivät Ahvenanmaalta, Tukholmasta, Kapellskäristä, Turusta, Tallinnasta ja Helsingistä. Konsernin pääkonttori sijaitsee Maarianhaminassa.