Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Viking Line Abp   SISÄPIIRITIETO  31.8.2021 klo: 11:00
Turun kaupunki lunastaa Turun terminaalin

Turun kaupunki on tänään 31.8 lunastanut Viking Linen omistaman matkustajaterminaalin Turussa. Terminaalirakennus ja siihen kuuluvat rakennelmat sijaitsevat Viking Linen vuokraamalla alueella Turun satamassa.

Alkuperäisen vuokrasopimuksen mukaan rakennukset oli tarkoitus lunastaa 31. joulukuuta 2025, mutta koska Turun Satama on päättänyt aloittaa sataman merkittävän uudistamisen, Turun kaupunki lunastaa rakennukset jo nyt. Viking Line kirjaa myynnistä 13,5 miljoonaa euroa kirjanpidollista voittoa, mikä vahvistaa yhtiön maksuvalmiutta 7,9 miljoonalla eurolla.

Viking Line on samalla tehnyt kymmenvuotisen markkinaehtoisen liikennöintisopimuksen Turun Sataman kanssa.

Viking Line ja Turun kaupunki ovat myös solmineet terminaalirakennusta ja siihen kuuluvia rakennelmia koskevan vuokrasopimuksen, joka on voimassa 31.12.2025 asti. Näin ollen Viking Line jatkaa toistaiseksi nykyisen terminaalirakennuksen ja rakennelmien käyttöä Turussa.

Viking Line Abp

Jan Hanses
Toimitusjohtaja

Viking Line on vuonna 1959 perustettu varustamokonserni, joka liikennöi Itämerellä. Yhtiö harjoittaa laivaliikennettä aluksillaan Amorella, Gabriella, Mariella, Rosella, Viking Cinderella, Viking Grace ja Viking XPRS. Yhtiön alukset liikennöivät Ahvenanmaalta, Tukholmasta, Kapellskäristä, Turusta, Tallinnasta ja Helsingistä. Konsernin pääkonttori sijaitsee Maarianhaminassa.