Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Uudenvuodenlupaukset ja rauhallisen joulun toivotukset!

Ensi vuodesta tulee jälleen jännittävä pörssivuosi ja poikkeuksellisen mielenkiintoinen vuosi osakeanalyysitoimialalle. Meillä on aikomuksena harpata taas ensi vuonna isoja loikkia eteenpäin ja kasvattaa tiimiämme edelleen. Listasin ne asiat, mitä voin jo nyt luvata yhteisöllemme ensi vuodelle:

Analyysiala muuttuu ensi vuonna entistä suljetummaksi, kun Mifid2-direktiivi pakottaa pankkiiriliikkeitä eriyttämään analyysi- ja välitystoimintoja. Suurenkin sijoittajan analyysi- ja ennustetietojen saatavuus todennäköisesti muuttuu ylitarjonnasta niukkuuteen. Lupaan, että me tulemme kulkemaan vastavirtaan muuttumalla entistäkin avoimemmaksi. Mielestämme digitaalisella aikakaudella finanssialan tulee kulkea suuntaan, jossa tiedosta tulee kaikille markkinatoimijoille avoimempaa.

Finanssiala on perinteisesti perustunut yksittäisten markkinatoimijoiden väliseen kilpailuun. Tämä ala ei ole vielä nähnytkään, mitä verkostovaikutukset digitaalisella aikakaudella mahdollistavat. Lupaan, että tulemme ensi vuonna menemään voimakkaammin yhteisömme kanssa yhdessä tekemisen suuntaan.

Finanssiala on perinteisesti tunnettu siitä, että sitä ohjaa ahneus ja että se on hyvä asia. Lupaan, että meitä ohjaa jatkossakin intohimomme osakeanalyysiin sekä positiivinen tarkoitus, jolla annamme työllemme merkityksen. Neljä vuotta sitten pörssimme ja kotimainen osakesijoittamisen kulttuuri eivät voineet hyvin ja olimme huolissamme, minkä takia asetimme missioksemme tehdä ”pörssistämme parempi markkinapaikka”. Ensi vuonna asetamme riman korkeammalle. Taloudellinen menestys seuraa perässä, kun toimimme tarkoituksemme mukaisesti ja teemme työmme intohimosta. Niin se on meillä ennenkin toiminut.

Tulemme ensi vuonna tuottamaan analyysillämme lisäarvoa sijoittajille ja onnistumaan isosti joidenkin yhtiöiden analyyseissä. Valitettavasti tulemme myös epäonnistumaan joidenkin yhtiöiden kohdalla. Noin 100 yhtiön seurannassa virheettömän vuoden tekeminen alkaa olla tilastollinen mahdottomuus. Lupaan, että käsittelemme epäonnistumisemme jatkossakin avoimesti ja peittelemättä. Opimme virheistä yhdessä yhteisömme kanssa ja kehitymme yhdessä jatkuvasti paremmiksi osakesijoittajiksi.

Seuraamiemme yhtiöiden määrä lähestyy 100 yhtiön lukua ja on kotimarkkinan laajin. Lupaan, että seurantamme kattavuus kasvaa ensi vuoden aikana.

Nousumarkkinan juhlien jatkuessa vuonna 2018 tulemme todennäköisesti näkemään kiihtyvää pörssiromahduksesta varoittelua sekä paljon myös niitä, jotka äänekkäästi kutsuvat viimeisiäkin mukaan boolimaljan äärelle. Lupaan, että pidämme jalat maassa myös ensi vuonna ja keskustelemme osakkeista ja markkinoista perustelluilla argumenteilla, ilman tunteita. Tunnistamme tilauksen asialliselle talous- ja pörssikeskustelulle, jota käydään kenenkään osaamista, älykkyyttä tai ammattitaitoa vähättelemättä.

Verkkopalvelumme tulee kehittymään ensi vuonna paremmaksi yhteisömme ideoiden ja koodarimme Yun huikean työn myötä. Ensi vuoden alussa Yu saa myös toisen koodarin avukseen. Lupaan, että palvelumme ilmaisversio tulee antamaan käyttäjille valtavasti arvoa myös ensi vuonna. Tavoitteemme ei ole pyytää ja luvata käyttäjille ensin ja antaa vasta sen jälkeen. Me annamme ensin, annamme lisää ja vasta kun voimme luottaa toisiimme ja maksullisen palvelun arvo on sinulle selkeää, tehdään kaupat. Ei tässä ole kiire minnekään, sijoittamisessa pitää tehdä harkittuja päätöksiä.

Olemme olleet tämän alan outo lintu. Lupaan, että olemme sitä ensi vuonnakin.

Kiitos hienosta vuodesta kaikille yhteisömme jäsenille! Olemme kasvaneet tämän vuoden aikana jo 25 tuhanteen käyttäjään, mikä on moninkertainen määrä vuoden alkuun verrattuna. Tämä on mahtavaa aikaa olla rakentamassa koko markkinapaikkaamme hyödyttävää digitaalista palvelua, kiitos myös siitä yhteisöllemme!

Mikael Rautanen