Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

EAB:lta saatiin eilen erikoinen tiedote liittyen perjantaina julkaistuun osakekauppaan, missä EAB:n neljänneksi suurin omistaja Janne Nieminen myi osakkeensa Alexandrialle (kirjoitimme asiasta perjantaina laajemmin täällä). Tiedotteen perusteella alkuperäisen myynnin taustalla oli Suomen ulosottolaitos ja Nieminen on nyt valittanut tästä päätöksestä sekä pyytänyt keskeytysmääräystä. Helsingin käräjäoikeus on 5.10.2021 antanut päätöksen, jolla se keskeyttää kyseisen kaupan täytäntöönpanon kokonaan toistaiseksi. Käräjäoikeuden päätöksen seurauksena edellä mainitut osakkeet jäävät Niemisen omistukseen ja Alexandria ei tällä hetkellä omista enää osakkeita EAB:ssa.

Tässä vaiheessa on hyvin epäselvää mikä Niemisen osakkeiden lopullinen kohtalo on tai millä aikataululla asia ratkeaa. Alexandrian näkökulmasta asia ei ole lopulta erityisen merkityksellinen, sillä reilun 8 %:n osuuden arvo oli vain noin 3,3 MEUR (~4 % Alexandrian markkina-arvosta). Lisäksi emme näe, että 8 %:n osuuden puuttuminen heikentäisi oleellisesti Alexandrian kykyä edistää potentiaalista fuusiota, mistä spekuloimme maanantaina täällä ja täällä. Pidämme edelleen todennäköisenä, että Alexandrian osakehankinnan taustalla oli kiinnostus mahdollisesta fuusiosta EAB:n kanssa ja odotammekin mielenkiinnolla Alexandrian seuraavaa liikettä tähän liittyen.

Myös Alexandria kommentoi osakekauppaa torstaiaamuna. Yhtiön mukaan osakekaupan viivästys on luonteeltaan tekninen, eikä yhtiö näe sillä olevan vaikutusta kaupan toteuttamiseen tai kaupan kohteena olevien osakkeiden omistukseen.

 

Analyytikko / Kirjoittaja

Sauli Vilén

Sauli Vilén

COO, analyytikko

Lisätiedot
Matias Arola

Matias Arola

Analyytikko

Lisätiedot

Elite Alfred Berg on vuonna 2004 perustettu sijoituspalveluyhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen säästämis-, sijoitus- ja varainhoitopalveluja. Yhtiön yksityispankkiirit ja asiantuntijat palvelevat asiakkaita Suomessa henkilökohtaisesti 13 paikkakunnalla. EAB on keskittynyt erityisesti varakkaiden yksityishenkilöiden varainhoitoon ja yhtiöllä on noin 10 000 asiakasta. EAB:n liiketoiminnan ytimessä on asiakkaiden varallisuudenhoito, jota yhtiö toteuttaa varainhoitomalliensa mukaisesti.