Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Yhtiö: Basware
Suositus: Lisää
Tavoitehinta: 37.00 EUR
Kurssi: 31.50 EUR
Kurssi hetkellä: 2.12.2021 - 8:25 Analyysi päivitetty: 20.10.2021

Basware järjesti tiedotustilaisuuden sijoittajille ja analyytikoille, missä Baswaren toimitusjohtaja Klaus Andersen ja myyntijohtaja Alwin Schauer esittelivät yhtiön Must Win -tavoitteiden kehitystä ja keskeisiä toimenpiteitä vuodesta 2022 eteenpäin. Schauer aloitti Baswaressa syyskuussa ja tuo yhtiöön kokemusta kansainvälisten SaaS-yhtiöiden (Salesforce, Software AG) myynnistä ja myynnin johtamisesta. Tilaisuudessa huomio oli erityisesti Baswaren myynnin kehityksessä.

Baswaren myynnissä on ollut aiemmin merkittävä paino vanhojen paikallisesti asennettujen ohjelmistojen transformaatioissa pilvipohjaisten ohjelmistojen käyttäjäksi. Tämä on Baswaren mukaan nyt käytännössä toteutettu niille asiakkaille, joissa transformaation tekeminen on järkevää, mikä siirtää yhtiön myynnin painopistettä selvemmin kohti uusasiakashankintaa ja nykyisten pilviasiakkaiden laajentamista.

Myynnin vahvistamiseen Basware pyrkii vuonna 2022 usealla toimella, joista nostamme esiin nähdäksemme keskeisimmät. Myynnin tehokkuuden vahvistamisen lisäksi yhtiö aikoo kasvattaa myynnin ja markkinoinnin absoluuttisia kustannuksia.

Keskeisimpänä myynnin vahvistamisen toimena Basware nosti esiin asiakastyön ja myynnin vastuiden selkeyttämisen. Tällä yhtiö pyrkii ohjaamaan myyjien huomiota myyntityöhön ja vahvistamaan myynnin tehokkuutta. Basware pyrkii myös vahvistamaan organisaationsa myyntikulttuuria ja asiakaskeskeisyyttä myös myyntiorganisaation ulkopuolella. Myyntiputken kehittämisen ja markkinoinnin osalta yhtiö aikoo panostaa yhtenäisempään kansainväliseen toteutukseen, millä se haluaa vahvistaa myyntinsä ennakoitavuutta. Basware jatkaa edelleen myös panostuksia kumppaniohjelmaan, jota yhtiö on rakentanut kuluvana vuonna aktiivisesti.

Tilaisuuden sisältö vahvisti näkemystämme, jossa myynnin kehittäminen on edelleen keskeisin ajuri Baswaren kasvun piristymiseen. Näemme yhtiön myynnillisissä toimenpiteissä potentiaalia vahvistaa kasvua lähivuosina. Merkkejä käynnissä olevien toimien vaikutuksista ja myynnin tehokkuuden kasvusta saadaan kuitenkin ajan yli. Jäämmekin seuraamaan miten yhtiön Cloud-tilauskertymä lähtee tulevina neljänneksinä ja vuosina kehittymään.

Käy kauppaa. (Basware)

Analyytikko / Kirjoittaja

Antti Luiro

Antti Luiro

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2020 2021e 2022e
Liikevaihto 151,6 152,8 161,2
- kasvu-% 2,2% 0,8% 5,5%
Liikevoitto (EBIT) 4,7 7,0 8,3
- EBIT-% 3,1% 4,6% 5,2%
EPS (oik.) -0,50 -0,94 0,10
Osinko 0,00 0,00 0,00
P/E (oik.) -83,9 -33,6 330,9
EV/EBITDA 32,1 22,5 20,5
Osinkotuotto-% 0,0% 0,0% 0,0%
Uusimmat ennusteet

inderesTV

Basware on vuonna 1985 perustettu globaalisti toimiva ohjelmistoyhtiö, joka kehittää koko hankinnasta maksuun (P2P, Procure-to-Pay) -prosessin kattavaa pilvipohjaista ohjelmistoa, laskujen sekä tilausten ja tietojen välittämiseen suunnattua globaalia liiketoiminta-verkostoa. Hankinnasta maksuun (P2P) - prosessi kattaa kaikki vaiheet tuotteen tai palvelun tilauksesta lopulta maksua vaille käsiteltyyn ostolaskuunlasti. Asiakaskunnasta löytyy laaja-alaisesti eri toimialojen yrityksiä ja ohjelmisto skaalautuu toimialariippumattomasti.