Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Yhtiö: Basware
Suositus: Lisää
Tavoitehinta: 40.00 EUR
Kurssi: 37.05 EUR
Kurssi hetkellä: 10.6.2021 - 6:01

Basware järjesti eilen Q2-tulosjulkistuksen hiljaista jaksoa edeltävän analyytikkopuhelun, jossa se jakoi viimeaikaisia kuulumisia yhtiöstä ja sen markkinaympäristön kehityksestä. Markkinatilanne on jatkunut epävarmana ja paluu normaaliin vaikuttaa edelleen osuvan loppuvuoteen. Kumppaniohjelman kehitys on jatkunut suunnitelmien mukaan, ja yhtiö kertoi kumppanien roolin myynnissä ja käyttöönotoissa olevan vahvistuvalla trendillä. Q2:lla myyntiaktiviteetti on ollut yhtiön mukaan hyvää, mikä antaisi odottaa Cloud-tilauskertymän piristymistä. Tilauksien vahvistuminen painottuu kuitenkin tutusti kvartaalin viimeisiin viikkoihin, mikä tuo niiden ajoitukseen epävarmuutta. Basware julkistaa Q2-lukunsa 15.7.

Markkinaympäristö jatkuu epävarmana, ja asteittainen paluu normaaliin näyttää edelleen ajoittuvan loppuvuoteen

Epävarmuus on edelleen läsnä Baswaren kohdemarkkinoilla. Yhtiön mukaan sen asiakaskunnan liiketoimintaan liittyy edelleen paljon epävarmuuksia, kuten esimerkiksi komponenttipula, mikä heijastuu etenkin suurempien asiakasyhtiöiden varovaisuuteen merkittävissä hankintapäätöksissä. Basware kommentoi kokeilevansa vaihtoehtoisia toimitus- ja sopimusmalleja, joilla se voisi lievittää asiakkaan hankintaan liittyvää varovaisuutta epävarmoissa olosuhteissa. Yhtiö näkee kuitenkin ohjelmistonsa käyttöönoton hyödyt merkittävinä talousympäristöstä huolimatta ja näkee siten mahdollisuuksia jatkossa välttää vastaavia talousympäristön hidasteita kasvulleen. Markkinaympäristön elpyminen näyttää yhtiön mukaan edelleen osuvan loppuvuoteen.

Kumppaniohjelman vahvistaminen etenee suunnitelmien mukaan

Kumppaniohjelman roolin vahvistaminen on ollut yksi keskeisiä toimia, jolla Basware pyrkii vahvistamaan myyntiä ja toimituskykyään. Alkuvuoden PwC Saksa -kumppanuuden lisäksi yhtiö kertoi jatkaneensa uusien kumppanien hankkimista ja sisäänajoja suunnitellusti. Tämän myötä kumppanien kanssa tehtävän myynnin ja toimituksien osuus on yhtiön mukaan kasvavalla trendillä.

Q2:lla myyntiaktiviteetti on ollut hyvää, mutta Cloud-tilauskertymän muodostuminen painottuu tutusti kvartaalin viimeisiin viikkoihin

Baswaren mukaan sen myyntiaktiviteetti on ollut hyvää, ja myynnillä on edelleen käynnissä hyvä määrä asiakaskeskusteluja. Yhtiön mukaan Q2:n Cloud-tilauskertymä muodostuu kuitenkin tutusti painottuen kvartaalin viimeisten viikkojen aktiviteettiin, mikä tuo niiden ajoitukseen epävarmuutta. Yhtiö näki kuitenkin hyvät mahdollisuudet Q1-tasoon (toteutunut: 2,9 MEUR) nähden vahvistuvalle Q2:n Cloud-tilauskertymälle (Inderes ennuste: 5,3 MEUR). Transaktiotuottojen osalta yhtiö kertoi näkevänsä elpymistä edellisen vuoden haastavaan kvartaaliin nähden. Kustannusten osalta Basware muistutti palkankorotusten ja edellisvuoden bonuksien osuvan Q2:n kohdalle, mikä nostaa lievästi kustannustasoa ja tuo siten pientä vastatuulta kannattavuuteen.

Käy kauppaa. (Basware)

Analyytikko / Kirjoittaja

Antti Luiro

Antti Luiro

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2020 2021e 2022e
Liikevaihto 151,6 154,6 171,1
- kasvu-% 2,2% 2,0% 10,7%
Liikevoitto (EBIT) 4,7 5,7 9,8
- EBIT-% 3,1% 3,7% 5,8%
EPS (oik.) -0,50 -0,34 -0,05
Osinko 0,00 0,00 0,00
P/E (oik.) -83,9 -109,1 -674,0
EV/EBITDA 32,1 27,5 23,2
Osinkotuotto-% 0,0% 0,0% 0,0%
Uusimmat ennusteet

Basware on vuonna 1985 perustettu globaalisti toimiva ohjelmistoyhtiö, joka kehittää koko hankinnasta maksuun (P2P, Procure-to-Pay) -prosessin kattavaa pilvipohjaista ohjelmistoa, laskujen sekä tilausten ja tietojen välittämiseen suunnattua globaalia liiketoiminta-verkostoa. Hankinnasta maksuun (P2P) - prosessi kattaa kaikki vaiheet tuotteen tai palvelun tilauksesta lopulta maksua vaille käsiteltyyn ostolaskuunlasti. Baswarella on asiakkaana yli 2500 suurta yritystä sekä julkisen sektorin organisaatiota.