Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Yhtiö: Bittium
Suositus: Lisää
Tavoitehinta: 6.80 EUR
Kurssi: 6.65 EUR
Kurssi hetkellä: 8.4.2021 - 6:04

Bittium lanseerasi eilen Bittium Tactical Management Suite -kokonaisuuden, joka sisältää Bittium Tactical Device Management -laitehallintajärjestelmän ja Bittium Tactical Network Management -verkonhallintajärjestelmän. Yhtiön mukaan järjestelmät mahdollistavat helpon ja tietoturvallisen hallinnan Bittiumin taktisille tiedonsiirtolaitteille ja -verkoille käyttöönottovaiheessa, operaatioiden aikana ja niiden jälkeen. Bittium Tactical Management Suite -kokonaisuuden järjestelmät ovat täydentävät yhtiön tuotevalikoimaa ja pyrkimystä vahvaan tietoturvaan sekä tehokkuuteen.

Bittium Tactical Device Management on laitehallintajärjestelmä, jonka ominaisuudet mahdollistavat taktisten tiedonsiirtolaitteiden käyttöönoton ja operatiivisen käytön tietoturvallisesti. Järjestelmällä eri maiden puolustusvoimat voivat yhtiön mukaan itsenäisesti, keskitetysti ja tehokkaasti hallita Bittiumin taktisia tiedonsiirtolaitteita. Bittium Tactical Network Management on verkonhallintajärjestelmä, joka mahdollistaa Bittiumin taktisten tiedonsiirtoverkkojen ja niiden verkkosolmujen hallinnan, mukaan lukien Bittium Tactical Wireless IP Network, Bittium Tough SDR ja Bittium Tough Comnode. Eri maiden puolustusvoimat voivat järjestelmän työkalujen avulla suunnitella verkkojen ja niiden solmujen sijainnin niin, että verkkojen optimaalinen suorituskyky toteutuu. Tarkemmat tuotekuvaukset löytyvät yhtiön tiedotteesta.

Tuotteiden kysyntää ja liikevaihtopotentiaalia on tässä vaiheessa erittäin vaikea arvioida, mutta näemme tuotteet loogisena lisäosana yhtiön Bittiumin taktisille tiedonsiirtolaitteille ja -verkoille. Lisäosien menestykseen vaikuttaa luonnollisesti merkittävästi ydintuotteiden myynti, jota uusi kokonaisuus voi parhaimmillaan tukea. Todennäköisesti Suomen Puolustusvoimat tulevat olemaan ensimmäinen asiakas myös uudelle tuoteperheelle. Tilausta tästäkään ei käsityksemme mukaan ole, mutta kokonaisuutta ajatellen olisimme yllättyneitä, jos sitä ei ajan kuluessa tulisi. Tässä vaiheessa emme näe syytä tehdä ennustemuutoksia tai muutoksia näkemykseemme osakkeesta.

Käy kauppaa. (Bittium)

Analyytikko / Kirjoittaja

Juha Kinnunen

Juha Kinnunen

Osakestrategi, analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2020 2021e 2022e
Liikevaihto 78,4 84,2 108,1
- kasvu-% 4,3% 7,4% 28,4%
Liikevoitto (EBIT) 2,1 5,0 11,3
- EBIT-% 2,7% 5,9% 10,5%
EPS (oik.) 0,05 0,13 0,32
Osinko 0,00 0,00 0,20
P/E (oik.) 121,6 51,2 21,0
EV/EBITDA 15,1 13,5 7,4
Osinkotuotto-% 0,0% 0,0% 3,0%
Uusimmat ennusteet

Bittium on erikoistunut luotettavien ja turvallisten viestintä- ja liitettävyysratkaisujen kehittämiseen käyttäen uusimpia teknologioita ja 30 vuoden aikana kertynyttä syvällistä radioteknologian osaamistaan. Asiakkailleen Bittium tarjoaa innovatiivisia tuotteita ja palveluita, tuotealustoihinsa perustuvia ratkaisuja ja tuotekehityspalveluita sekä korkealaatuisia tietoturvaratkaisuja mobiililaitteisiin ja kannettaviin tietokoneisiin.