Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

CapMan: Korona nostaa ennusteriskejä

Analyytikon kommentti 07.04.2020 5:42 Capman
Yhtiö: CapMan
Suositus: Lisää
Tavoitehinta: 1.90 EURTavoitehinta päivitetty: 19.3.2020
Kurssi: 1.70 EURKurssi hetkellä: 7.4.2020 - 5:27

Laskemme CapManin suosituksen kurssinousun myötä lisää-tasolle (aik. osta) ja tavoitehinnan 1,9 euroon (aik. 2,0 euroa) kohonneita ennusteriskejä heijastellen. CapManin pitkän aikavälin sijoittajatarina on edelleen ennallaan ja yhtiöllä on edellytykset jatkaa voimakasta arvonluontiaan kunhan koronakriisi ei suista globaalia taloutta pitkäkestoiseen taantumaan. Olemme pitäneet ennusteemme toistaiseksi ennallaan, mutta mielestämme ennusteriskit kallistuvat kuitenkin tällä hetkellä negatiiviselle puolelle talousdatan jatkuvan heikentymisen johdosta. Ilman näkyvyyden parantumista on lyhyen aikavälin kurssinousupotentiaali aiempaa rajatumpi. Samalla kuitenkin yli 8 %:iin kohoava osinkotuotto ja pitkän aikavälin arvonluontipotentiaali pitävät tuotto-odotuksen edelleen hyvällä tasolla.

Koronasta uhkaa tulla pidempiaikaisia vaikutuksia myös CapManille

Näkemyksemme mukaan koronaviruspandemia ja lyhyessä ajassa voimakkaasti heikentynyt talousympäristö voivat aiheuttaa pidempiaikaisia haasteita myös CapManille. Selvimmin vaikutukset näkyvät lyhyellä aikavälillä CapManin oman taseen sijoitustuotoissa, varainkeruun hidastumisena ja Scalan toimeksiantomäärien selvänä vähentymisenä. Mahdollinen koronavirusepidemian pitkittyminen ja maailmantalouden ajautuminen syvään taantumaan tulisivat vaikeuttamaan ennen pitkää myös uusien tuotteiden ylösajoa ja rahastojen sijoituskohteiden arvonluontia, jolla on puolestaan suora negatiivinen vaikutus voitonjako-osuustuottoihin.

Pitkän aikavälin sijoittajatarina edelleen houkutteleva

CapManille on tulossa kuluvasta vuodesta tuloksellisesti selkeä välivuosi, kun koronakriisin myötä yhtiön oman taseen sijoitustuotot tulevat kärsimään merkittävästi. Lyhyen aikavälin epävarmuuksista huolimatta CapManin pitkän aikavälin sijoittajatarina on näkemyksemme mukaan ennallaan. Yhtiö on positioinut toimialan trendeihin erittäin hyvin, sen strategia ohjaa sitä oikeaan suuntaan ja strategian toteutus on viime vuodet ollut vakuuttavaa. Yhtiöllä onkin hyvät edellytykset jatkaa vahvaa arvonluontiaan, kunhan koronakriisi ei johda pitkäaikaiseen globaalin taantumaan. Olemme pitäneet ennusteemme toistaiseksi ennallaan, vaikka talousdata onkin jatkanut heikentymistään koronakriisin syventyessä. Huomautamme sijoittajille, että mikäli globaali talousympäristö jatkaisi edelleen voimakasta heikentymistään, tulisi lähivuosien ennusteisiin kohdistumaan etenkin voitonjako-osuustuottojen (2021e: 22,9 MEUR) osalta selvää laskupainetta. CapMan julkaisee Q1-tuloksen 23.4. ja tulemme tarkastelemaan ennusteitamme myöhemmin julkaistavan ennakkokommenttimme yhteydessä.

Kurssinousu ja kohonneet ennusteriskit heikentävät tuotto-/riskisuhdetta

CapManin tulospohjainen arvostus on vuosien 2021-2022 ennusteidemme valossa edelleen edullinen (P/E 2021e: 7x ja P/E 2022e: 10x). Viime viikkoina nähdyn voimakkaan talouskuvan heikentymisen myötä ennusteriskit ovat kuitenkin nousseet ja näkemyksemme mukaan ne kallistuvat tällä hetkellä negatiiviselle puolelle. Näemme CapManin pidemmän aikavälin tuottopotentiaalin edelleenkin erittäin hyvänä, mutta viimeisimmän päivityksemme jälkeisen kurssinousun ja kohonneiden ennusteriskien myötä CapManin 12kk tuotto/riski-suhde on mielestämme heikentynyt selvästi. Yli 8 %:iin kohoava varsin turvallinen osinkotuotto ja pitkän aikavälin arvonluontipotentiaali pitävät tuotto-odotuksen edelleen hyvällä tasolla kärsivälliselle sijoittajalle.

Käy kauppaa. (Capman)

Analyytikko / Kirjoittaja

Sauli Vilén

Sauli Vilén

Pääanalyytikko

Lisätiedot
Matias Arola

Matias Arola

Analyytikko

Lisätiedot

CapMan on johtava pohjoismainen aktiivista arvonluontityötä tekevä pääomasijoittaja. Tarjoamme laajan kirjon sijoitustuotteita ja palveluita. Olemme kehittäneet satoja yhtiöitä ja kiinteistöjä ja luoneet merkittävää arvoa viimeiset 30 vuotta yhtenä pääomasijoitusalan edelläkävijöistä Pohjoismaissa. Hallinnoimme yhteensä yli 3 miljardin euron pääomia ja tavoitteenamme on tarjota houkuttelevia tuottoja ja innovatiivisia ratkaisuja sijoittajille. Toimimme laajasti listaamattomalla markkinalla paikallisesti erikoistuneiden tiimien kautta.

Tunnusluvut 2019 2020e 2021e
Liikevaihto 49,0 46,9 73,3
- kasvu-% 46,3% -4,2% 56,4%
Liikevoitto (EBIT) 19,4 14,1 47,8
- EBIT-% 39,6% 30,1% 65,2%
EPS (oik.) 0,13 0,05 0,23
Osinko 0,13 0,14 0,16
P/E (oik.) 18,3 34,5 7,4
EV/EBITDA 15,4 19,5 5,9
Osinkotuotto-% 5,5% 8,2% 9,4%
Uusimmat ennusteet